2015 Oбщинския поход-събор до Речка

Около 200 ученици и членове на пешеходни клубове се включиха в общинския поход-събор до Речка, който се проведе за 30-и път със съдействието на ТД „Веслец-Враца” на 17 октомври 2015г. Дванадесет километровия преход не попречи на походниците да вземат активно участие в спортно-туристически състезателни игри. Програмата предвиждаше крос, щафета и теглене на въже.

В бягането за момичета и момчета до VIII клас Илонка Илиева от 8а клас се класира 3-та  ,а нейният съученик Валентино Георгиев е 2-ри . При по-големите 9-12 клас Силвия  Пламенова от 8а клас се класира 3-та. При мъжете  трети е учителят от СОУ „Отец Паисий” Николай Григоров.

В туристическата щафета учениците от  СОУ „Отец Паисий”  заеха 3-то място при по-малките и 2-ро при по-големите. В най-атрактивната дисциплина – теглене на въже,  двете формации на СОУ „Отец Паисий”  5-8 и 9-12 клас победиха безапелационно своите съперници и заеха първите места .

Всички призьори получиха грамоти, флагчета и материални награди, осигурени от Община Враца. Поход-съборът бе закрит с кръшно българско хоро.

Тези успехи се дължат на ст.учителите М. Иванова  и Н. Валентинов.

информация и снимки: Николай Валентинов

Публикувано в 2015, 2015/2016, Новини, Спорт с етикети , , , , . Постоянна връзка.