За училището

Коледа- най-светлия празник, но за някои от нас е един тежък ден в борба за живот. За живота на друг, за да го има, да оцелее и да споделя отново празниците със семейството си. В тези празнични дни, колектива на ПГТ ”Вл. П. Минчев” с. Владимирово с директор г-жа Цанка Карчева, осъществи пак мероприятие от инициативата ни ”Подари усмивка”, която вече може да се нарече, че е тяхна традиция.
По идея на г-жа Карчева коледарската дружина на ДТФ ”Хорце” представи обичая коледуване в МБАЛ Сити клиник ”Св. Георги” град Монтана. Момчетата изпълниха своето коледно наричане и поздравиха медиците на първа линия в борбата с Covid19. Разбира се, освен момента на радост и стоплените сърца от изпълнения обичай, е оставен и малък спомен, който лекарите да могат да виждат всеки ден и отново, а когато го видят, да им носи усмивка.
За това, в последните учебни дни преди ваканцията, учениците на ПГТ ”Вл. П. Минчев” са изработили тематични картички за медиците!
Едни невероятно вдъхновяващи и талантливи сръчни ръце на момичетата и момчетата от гимназия са направили десетки празнични картички с послания.
Картичките и пожеланията вече са в ръцете на медиците от МБАЛ Сити клиник ”Св. Георги” и участниците в инициативата се надяват, че ще останат един страхотен спомен за тях!
Радват се за позитивното отношение на ръководството на болницата и се надяват с коледарското наричане и всички пожелания от десетките картички да са донесли миг щастие на медиците- герои!
”…И така всички заедно: колектив, ученици, учители, танцьори- подарихме усмивка на хората, които с неуморния си труд, ежедневно спасяват човешки животи. Хората с призвание да помагат!”