50 години ПГТ

Пазим традициите
Градим бъдеще
Търсим предизвикателства!

Моменти от празника вижте тук.

Юбилеен вестник.

Споделете празника с нас на 11 май 2018г.

На областния кръг на Ученически спортни игри отборите на гимназията по тенис на маса и шахмат спечелиха второ място. Моменти от събитието вижте тук:

В Националния литературен конкурс – рецитал „С обич към България“ – 2018 г. – гр. Казанлък, посветен на 140 години от освобождението на България, нашите възпитанички показаха на цялата страна, че са не само сред най-добрите, а – най-добрите! Браво за отбора – Радостина Красимирова – 11а клас, Мария-Тереза Веселинова – 10а клас и техния ръководител – г-н Александров. Моменти от събитието вижте тук:

По случай 1 Март ученици от клуб „Млад родолюбец“ и клуб „Правата на детето“ поздравиха възрастните баби и дядовци от дома за стари хора с.Владимирово. Подариха мартенички и получиха благодарност и усмивки. Моменти от събитието вижте тук:

На 19.02.2018г. ученици от клубовете „Млад родолюбец“, „Правата на детето“ и техните ръководители поднесоха цветя и сведоха глави пред живота, делото и примера на Апостола на българската свобода Васил Левски. Г-н Владислав Александров прочете свое стихотворение, посветено на делото Апостола. Моменти от събитието вижте тук:

Младите физици от клуб „Физиката лесна и интересна“ представиха основните принципи на механиката чрез интересни и любопитни примери. Моменти от събитието вижте тук:

На 02.02.2018г. по повод патронния празник на ПГТ „Вл. П. Минчев“, децата от ДТФ „Хорце“ изнесоха открит урок пред своите родители и учители. Донесоха на гостите приятни емоции и показаха професионализъм и прекрасна хореография. Урокът протече в две части: първата- част, в която ни показаха загрявката си и няколко комбинации и хора от различни фолклорни области, а във втората част ни загатнаха малка част, от танците, които подготвят за 50 годишния юбилей на училището, който ще се състои на 11. 05. 2018г. . Последва Шопски танц, с който децата спечелиха 3то място в областен кръг на конкурси Букет 2017, а за финал беше Дунавско настроение, отново танц, който донесе на децата 3то място на конкурс „Златия пее и танцува“ Вълчедръм 2016. Моменти от събитието вижте тук:

Нова придобивка – трактор – Case Farmall 95A по Национална програма на МОН „Модернизация на професионалното образование“ за часовете по управление, категория „Ткт“ и за учебна практика по специалността „Механизация на селското стопанство“ С благодарност към всички, които ни съдействаха и подкрепиха, за да реализираме проекта и закупим новият трактор. Моменти от събитието вижте тук:

В седмицата на четенето (11-15.12.2017г.), Областният управител на област Монтана, г-н Росен Белчев награди победителите в конкурса за есе и рисунка „Ние-децата на Европа“: II място Габриел Илиянов Валериев, Xклас – за есе, III място Николета Мирославова Каменова, Xклас – за есе, II място Кристина Славеева Кирилова, VIII кл. – за рисунка. Кметът на община Бойчиновци, г-н Светлин Сретениев поздрави победителите и раздаде подаръци. Директорът на гимназията, г-жа Цанка Карчева награди победителите в конкурса „Ние-децата на Европа“ и в конкурса „Поетът и родината“ (II място Радостина Красимирова Иванова-XI клас и поощрителна награда на Мария-Тереза Веселинова – 10 клас) Поздрави към победителите отправиха и кметът на с.Владимирово, г-жа Стефка Борисова и директорът на Основното училище, г-жа Соня Николова. Гостите се насладиха на майсторската рецитация на нашите ученици – Радостина и Мария-Тереза. Моменти от събитието вижте тук:

На 07.12.2017г. в Професионална гимназия по транспорт се проведе първо Коледно състезание по професии. Ученици от 11 и 12 клас, обучаващи се по специалностите: пътно-строителна, подемно-транспортна и автотранспортна техника, разделени в 4 отбора се състезаваха в 6 тура – решаване на листовки, решаване на теоретичен тест по двигатели с вътрешно горене, защита на презентации по ДВГ, майсторско управление на автомобил, управление на булдозер и управление на автокран. Гости на състезанието бяха: представители на Община Бойчиновци и РУО Монтана. Фирми-партньори на гимназията: Метбол 2000 ООД-Монтана, Асфалтова база Владимирово, ЗК „Светлин Сретениев“, подкрепиха мероприятието и спонсорираха неговото провеждане. Моменти от събитието вижте тук:

На 21.10.2017г. се проведе областния кръг на конкурса „БУКЕТ“. Сред всички участници нашите деца бяха най- малки, но по нищо не отстъпиха на големите ансамбли. Представиха се достойно и с интерес очакваха награждаването. А когато чуха, че в тяхната възрастова група са взели трето място и са в челната тройка, овациите и емоциите взеха връх и се появиха най- радостните сълзи- от това, че са се справили БЛЕСТЯЩО и са ОЦЕНЕНИ. В конкурса взеха участие само НАЙ- ДОБРИТЕ от всяка община на територията на област Монтана! И това донесе на децата най- голямото щастие, а именно: на голяма сцена с истински АНСАМБЛИ и страхотна оценка от жури и хореографи. Получиха огромни комплименти за доброто представяне. Всичко беше на ниво, завърнаха се във Владимирово с НАГРАДА и показаха, че са БЕЗСПОРНО НАЙ-ДОБРИТЕ!!! Моменти от събитието вижте тук:

ДТФ „Хорце“ на фестивал в Петрохан
Представянето на децата от ДТФ „Хорце“ при ПГТ „Вл. П. Минчев“ на фестивала в Петрохан беше чудесно! Въпреки студа и дъждовното време публиката остана очарована от техните изпълнения, а новият Шопски танц беше кулминацията на програмата! Моменти от събитието вижте тук:

Откриването на учебната 2017-2018 година отново бе посрещнато с голямо тържество. От ранното утро се носеше празнична музика и течаха трескави приготовления. Точно в 9.00 часа бе даден старт на тържеството с издигането на Българското знаме, под звуците на химна на Република България, последваха приветствия от официалните гости г-н Дилян Димитров – народен представител за обл. Монтана , г-н Светлин Сретениев – кмет на общ. Бойчиновци, г-жа Стефка Борисова – кмет на с. Владимирово, а след тях приветствията си към учениците изказаха и директорите на ОУ „Вл. Минчев“ г-жа Соня Николова и на ПГТ „Вл. Минчев“ г-жа Цанка Карчева. Тъй като изминалата учебна година бе повече от успешна за професионалната гимназия по транспорт, г-жа Карчева награди успешно представилите се, ученици и учители, в редица конкурси на местно и национално ниво. След приветствията се състоя малък поздравителен концерт от ДТФ „Хорце“ с художествен ръководител Зорница Карчева, които вече ще работят в екип с гимназията и греят в новите си танцови униформи. В концерта взеха участие и друг състав ученици от ОУ „Вл. Минчев“. Програмата завърши с първия училищен звънец, посрещането с питка и мед и тържественото преминаване на първокласници и осмокласници през прага на училището. Моменти от събитието вижте тук:

Национален литературен конкурс „Живеем в земята на Ботев“, Враца – Радостина Красимирова от 10 а клас, с ръководител г-н Владислав Александров, преподавател по български език и литература, спечели II място в Националния литературен конкурс „Живеем в земята на Ботев“-гр.Враца, в област поезия със стихотворението си „Той не умира“. Моменти от събитието вижте тук:

Кметът на Община Бойчиновци, г-н Светлин Сретениев помогна на ПГТ „Вл.П.Минчев“ като съдейства получаването на дарение – училищен автобус. Моменти от събитието вижте тук:

По случай 3 март – Националния празник на България ученици от 10 клас изгледаха филма „Забравената история на Стилияна“ – създателката на националния флаг и проведоха беседа за националните символи.

Моменти от събитието вижте тук:

За поредна година Професионална гимназия по транспорт отбеляза международния ден за борба с тормоза в училище – „Ден на розовата фланелка“ (22.02.2017г.). Ученици от клуб „Правата на детето“ закачиха розови лентички на всички ученици, учители и персонал от училището. В час на класа се проведоха дискусии на тема „Агресията в мен и около мен“

Моменти от събитието вижте тук:

Клуб „Правата на детето“ по програма на УНИЦЕФ откри своята дейност през втори срок на учебната 2016/2017 година.

Моменти от събитието вижте тук:

На 17.01.2017 г. Министерството на образованието и науката сключи договор за безвъзмездна финансова помощ с Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.  във връзка с изпълнението на проект BG16RFOP001-3.002-0007 „Обновяване и модернизация на регионалната образователна инфраструктура чрез подобряване на материално-техническата база на 15 държавни професионални гимназии в системата на МОН в областите Видин, Враца, Монтана, Плевен“ сред които е и ПГТ „Вл.П.Минчев“. Още

С Резолюция на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации от 2005 г. всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва като Ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортните произшествия.През 2016 година календарният ден за възпоменание е 20 ноември. Нека в този ден почетем паметта на загиналите и изкажем съболезнования на близките им. Нека в името на живота се обединим. Безопасността на движението е споделена отговорност – нека бъдем по-внимателни и толерантни едни към други, независимо дали сме зад волана или на пешеходната пътека.

 Моменти от събитието вижте тук:

На 20.04.2016г. ученици от 11а и 11б клас под ръководството на г-жа Анета Александрова изнесоха открит урок по родолюбие, посветен на 140 години от Априлската епопея. С познанията си за бългаските революционери и въстаници, те се състезаваха в два отбора. По-подготвени бяха отбор А (на 11а клас) и спечелиха състезанието. Младите актьори от 9а, 9б, 10а и 10б клас пресъздадоха моменти от тежките години на робство.

Моменти от събитието вижте тук:

На 25.03. и 26.03. възпитаници на ПГТ „Вл.П.Минчев“ взеха участие в провелото се във гр Враца регионално състезание за млади автомоньори и водачи на МПС. В надпреварата участваха ученици от професионални гимназии от Враца, Видин, Лом, Боровам Ботевград, Етрополе, Владимирово, Сливница и Златица. Отборът на гимназията бе представен от ученици от 11 А клас: Радослав Тодоров и Петър Петров и от 12 А клас: Тодор Тодоров и Питър Асенов. С голям интерес и вълнение те преминаха през поставените им задачи в различните кръгове на състезанието.

 Моменти от състезанието вижте тук:

На 2 март, в навечерието на Националния празник на България , учениците на ПГТ „Вл.П.Минчев“, с.Владимирово ще отдадат нужната почит на героите, жертвали се за Свободата на Родината!

Тържеството ще започне в 11.00 ч. с Националния химн, след което, директорът на гимназията – г-жа Цанка Карчева ще произнесе празнично слово. Програмата ще продължи с рецитал, на който ще звучат патриотични стихове, посветени на българската Свобода, кратък филм за историческото наследство на България и драматизация по Петко-Славейковата творба “Изворът на Белоногата” на ученици от 9б и 11а клас.

Моменти от тържеството вижте тук: