АКТУАЛНО

Библиотеката на ПГТ очаква своите читатели с новите си книги????
Да са ни честити????

Май – месец на образованието и културата в ПГТ „Вл. П. Минчев“

В месеца на българската просвета и култура, ние, учителите от ПГТ „Вл. П. Минчев“ подготвяме за нашите ученици различни инициативи, в които те да вземат участие.

След успешните проекти за часът на Земята, Лазарица и Великден, както и различните конкурси под мотото „Моето хоби по време на карантина“ смеем да твърдим, че провокирахме сериозен интерес у нашите деца и те вече сами проявяват инициативност и идейност за участие в нови on-line проекти.

В месеца на цветята и буквите, ще осъществим няколко идеи и ще се опитаме да мотивираме колкото може повече колеги, настоящи и бивши ученици и приятелите на гимназията във Владимирово.

Първата от инициативите идва още за 11.05. и е свързана с почитта към Светите братя Кирил и Методий. Активни деца от всички класове ще се включат в направата на исторически филм – ЗАВЕЩАНОТО СЛОВО (разбира се всеки от дома). Този проект ще бъде реализиран от ученици от клуб Родолюбие, ДТФ „Хорце“ и други активни ученици, под ръководството на г-ца З. Карчева и г-жа А. Александрова.

С призив от г-жа Ц. Карчева ще мотивираме учениците да направят празничен своят дом 24.05, като окачат българския флаг, закичат цветен балон с любимата им българска буква (а може и няколко) и от дома им зазвучи химна „Върви народе възродени“.

Също така, отново за 24.05. ще организираме конкурс за рисунка и писмо „Нашето слово“, като идеята е талантливите ни ученици да покажат своите умения в изобразителното изкуство, чрез рисунки на азбуката (кирилица и глаголица), портрети на Светите братя, както и всички техни хрумвания и идеи свързани с родното слово.

Другата част от конкурса „Нашето слово“ е литературна, а нашите педагози ще насочват учениците и след това, ще оценят резултатите.

Последно но не на последно място през месец май ще почетем с една виртуална „бяла пътека“ и ще изпратим, макар и on-line нашите скъпи дванадесетокласници. Всички учители ще отправят кратки видео-послания към зрелостниците и ще им пожелаят „На добър час!“

Така в нашият пъстър месец май, месец на просвета и култура, макар и в on-line среда, ще почетем всички празници и ще призовем всички, да носят истинското българско слово в сърцето си!

ПРОГРАМА:

11.05.2020- Исторически филм „ЗАВЕЩАНОТО СЛОВО“

24.05.2020- „Върви народе възродени“ – празник от дома!

24.05.2020- Конкурс за изобразително изкуство и литература „НАШЕТО СЛОВО“

30.05.2020- Виртуално изпращане на зрелостниците, випуск 2020