eTwinning проект „DIGITAL TOUR OF 7 WONDERS OF THE WORLD“

DIGITAL TOUR OF 7 WONDERS OF THE WORLD

ДИГИТАЛНА ОБИКОЛКА НА СЕДЕМТЕ ЧУДЕСА НА СВЕТА 

Име на проекта: DIGITAL TOUR OF 7 WONDERS OF THE WORLD

Линк към сайта: https://twinspace.etwinning.net/147482

Описание на проекта: Целта на проекта е да се преоткрият 7-те чудеса на света заедно с учители и ученици, да се създаде общо усещане за история и да се опишат подробно тези обекти. Най-важното задължение е да изследват и анализират тези забравени, но хвърлящи светлина върху миналото ни места, в условията на онова време и да ги представят отново на човечеството. Докато правят това проучване, учителите ще гарантират, че учениците ще повишават своите цифрови компетенции и ще използват информационните комуникационни технологии по-ефективно.

Смятам, че с този проект е създадена обща информираност за историята у учениците с цел насърчаване да изследват миналото си. Участниците са от шест средни училища в България, от осем училища в Турция, Румъния, Швеция, Португалия, и Северна Македония. Една от добавената стойност на проекта е достигането до ученици със специални нужди или групи в неравностойно положение в нашите училища и в други училища в нашите страни.

Проектът има дългосрочни ползи на всяко ниво: ученици, учители, образователна институция и други заинтересовани страни. Някои от предимствата са:

Учителите ще се запознаят с новите методи на преподаване за дигитална грамотност. Те ще знаят как да прилагат дистанционно обучение за определен период от време и какви са ползите от използването на инструменти за електронно обучение в подкрепа на преподаването и ученето в класната стая.

Начало на проекта: януари 2021 г.

Край на проекта: май 2021 г.

Резултати:

Нашият проект се възприема по-малко като изолиран училищен проект по един предмет и повече като комбиниран резултат от образователни дейности, включващи други области на знанието (езици, изкуство, музика, драма, ИКТ, социални изследвания и т.н.)

Резултатите, които се очакват по време на проекта, са окончателните резултати на дейностите заедно с книга с всички наши дейности по проекта на различни езици, ресурсите от съвместното обучение на учителите и окончателно ръководство за целия проект и публичен TwinSpace.

Очаква се проектът да окаже въздействие върху училището като „цялост“, тъй като засяга ученици, учители, родители, местната общност, като подпомага цялостното подобряване на качеството на училището и сътрудничеството на много нива и като разпространява практиките на проекта и резултати (с помощта на различни инструменти) за множество целеви групи. И накрая, устойчивостта в този проект е гарантирана, тъй като всички партньори се ангажират с изграждането на мрежа от стабилни взаимоотношения.

Повече информация за проекта и ТУК …