Медиите за мен и работата ми

Дни на Еразъм+ в СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово

Участието в проекти по „Еразъм+” аргументирано създава интерес у учениците към чуждия език и култура, научават се да използват новите технологии за целенасочена дейност, получават информация за живота и държавите на свои връстници, усвояват нови знания и придобиват умения по достъпен и забавен начин, запознавайки се с деца от други страни и вероизповедания, учат се на толерантност и работа в екип. Това е възможност и за нас – учителите, да сравним уменията си с тези на колегите, да научим повече за образователните системи в техните страни и да почерпим добри практики, които да приложим в ежедневната си работа, а и начин за лично и професионално усъвършенстване.

Учител и ученици от СУ „Никола Вапцаров’ – Хаджидимово, получиха Национален знак за качество

 

 

 

 

 

Учител от СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово бе отличен с два национални знака за качество за eTwinning проекти

Националното звено за координация на eTwinning проектите на Европейската комисия високо оцени националния проект „Пътешествието на СТЕМ читателски клубове“ и международния проект „DIGITAL TOUR OF 7 WONDERS OF THE WORLD“, координирани от Заприна Глушкова – старши учител по български език и литература и френски език в СУ „Никола Вапцаров – Хаджидимово.

И в училището в Хаджидимово отбелязаха 20 години езиково многообразие Европейският ден на езиците е събитие, което отбелязваме всяка година. С голям интерес се включиха учениците и в Kahoot играта, създадена от координатора по европейски проекти в училището – старши учител по БЕЛ и ФЕ Заприна Глушкова. Интересни бяха резултатите от нея. Седмокласниците, координирани отново от старши учителя Заприна Глушкова, създадоха и padlet стена, в която ни представиха „Честит рожден ден“ на различни езици. Едночасовото мероприятие завърши със запазената марка на екип Еразъм – създаване на интерактивен облак на тема „С какво свързвам Европейския ден на чуждите езици“.

Старши учител Заприна Глушкова от СУ – Хаджидимово отново участник в Национален форум

Участие в събитието взе и старши учител по български език и литература от гр. Хаджидимово – Заприна Глушкова. Тук тя в неформална обстановка, заедно със съекипничка от поредния eTwinning проект „Пътешествието на STEAM читателски клубове“, представиха някои от резултатите на проекта.

 

Анелия Спахиева с първа награда от Национален конкурс

 

Награда получи и нейният консултант Заприна Глушкова

 

 

 

Учители от Пиринско представиха своя опит, добри практики на национален форум за насърчаване на четенето

85 учители от цялата страна, в това число и от област Благоевград, представиха своя опит, добри практики и обменяха опит на Десетата национална конференция “Насърчаване на четенето”, провела се в град Пловдив. Педагозите заслужиха право да участват в престижния форум след спечелен конкурс на тема “Съхранените думи”.
Сред представителите от Пиринско бяха Маруся Лозанова – старши учител по английски език, Райка Славчева – старши учител по френски език в СУ “Св.св. Кирил и Методий” – Сатовча, и Заприна Глушкова – старши учител по БЕЛ в СУ “Никола Вапцаров” – Хаджидимово.

Ти, българино, знай своя език! …

В СУ „Никола Вапцаров“ старши учител по български език и литература Заприна Глушкова представи своя традиционен интердисциплинарен урок история – литература на тема „ТИ, БЪЛГАРИНО, ЗНАЙ СВОЯ РОД И ЕЗИК…“. Гости на урока бяха директорът на училището г-жа Вангелия Петрелийска , експерти от МО по „Хуманитарни науки“, педагогическия съветник на школото и други, проявили интерес към практиката на старши учител Глушкова.

За финал на учебната година „Стани отличник“

Учебна среда, снабдена с електронна техника е много по-подходяща за прилагане на съвременни начини за преподаване, дори ако няма отделен компютър за всеки ученик. При правилно организация на учебната среда един компютър е достатъчен за провеждане на ефективен процес на обучение с помощта на мултимедиен проектор – сподели Глушкова.

Ден на майчиния език


Денят на майчиния език интегрира в часовете си старши учител по БЕЛ Заприна Глушкова, чрез творчеството на Иван Вазов

 

 

 

Поклон пред теб, Апостоле!

Паметта на Дякона учениците на Заприна Глушкова съживиха чрез литературна композиция.

 

 

 

 

„Радини вълнения“ в навечерието на 3-ти март

В навечерието на 3 март, когато празнуваме Освобождението на България, учениците от 6 и 10 клас под ръководството на техния преподавател по български език и литература – старши учител Заприна Глушкова, отдадоха почит към бойците за свобода, дали живота си. Със свой рецитал, по свой си начин, десетокласниците  припомниха историята на България до тази паметна дата и нейната значимост. Учениците от 6. клас пък с кратка драматизация на „Радини вълнения“ от „Под игото“ по свой си начин приковаха  интереса на  присъстващите с  част от историята на България. Представиха образите на незабравимите Рада и Бойчо Огнянов – личности от предосвобожденската ни история.

Отново награди – III национален ученически конкурс за журналистика „Гео Милев“

Анелия Мандажиева и Анелия Спахиева от СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, заедно с техния консултант Заприна Глушкова – преподавател по български език и литература, спечелиха награди в III –я национален ученически конкурс за журналистика „Гео Милев“ – Стара Загора 2021 г. 


Първи и в национален конкурс „Детство мое – реално и вълшебно“

Четирима ученици от СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, са пресъздали детското вълшебство в литературни творби и са отличени с призови места в Национален конкурс „Детство мое – реално и вълшебно“, организиран от ЦПРЛ – ОДК гр. Ловеч. Първите места във втора и трета възрастова група бяха за есетата на Анелия Спахиева – 7. клас и Георги Спахиев – 12. клас, а трето място спечели творбата на Милка Воденичарова в трета възрастова група (12. клас) на Национален конкурс за есе на тема „Детство мое – реално и вълшебно”. Поощрение за творбата си получи шестокласничката Илиана Влахова. Консултант на учениците е отново старши учител по БЕЛ Заприна Глушкова.

Първите места и в национален конкурс „Народните будители и аз“ са наши

В категория „Есе“ във възрастова група 5 – 6 клас първото място бе за Анелия Мандажиева и есето й „Завещано от Апостола“. В същата категория – във възрастова група 7-8 клас, първо място печели и седмокласничката Анелия Спахиева за нейното есе „Христо Ботев – по-жив от живите“. Консултант и на трите ученички е Заприна Глушкова – старши учител по български език и литература.

Поредна награда за Анелия Спахиева от национален конкурс

„При получаването на наградите, с удоволствие разбрах, че ученичка, която работеше под мое ръководство е носителка на втората награда. Това е седмокласничката Анелия Спахиева а темата на работата й беше „ Старото читалище –живата памет на хаджидимовци“… Днес получих наградата й и бързам да я споделя. Хубаво лято ти желая и успешен старт в новото училище!, написа в своята страница преподавателката на Анелия Спахиева като не пропусна да сподели пред репортера на ТОП ПРЕСА, че тя е била една от най-добрите и талантливи възпитаници на СОУ „Никола Й. Вапцаров“ – Хаджидимово.

Поредно признание

Седмокласничката Анелия Спахиева, чийто консултант е Заприна Глушкова, отново е с първа награда.

 

 

 

С награди започна Новата 2021 г. в СУ „Никола Вапцаров“


Новата година започна с награди за възпитаниците на старши учител по БЕЛ Заприна Глушкова

 

 

 

 

Нови награди от журналистически конкурс

Отново награди за консултант и ученици

 

 

 

 

Щедра седмица с награди

Измина щедра седмица на награди за учениците на Заприна Глушкова

 

 

 

 

Специалната награда на Председателя на СБУ в категория „Добри практики“ – 1-12 клас връчи на старши учител Заприна Глушкова министър Красимир Вълчев

„Щастлива съм ,че съм удостоена като учител от СУ „Никола Вапцаров“ – гр. Хаджидимово, със Специалната награда на Председателя на СБУ в категория „Добри практики“ – 1-12 клас, в който имаше повече от 150 участници сподели за Топ Преса старши учител по Бългалски език и литература , Заприна Глушкова .

 

Ученици на Заприна Глушкова старши учител в СОУ „Никола Й. Вапцаров“ –Хаджидимово с поредни награди от конкурса „Завещано от Апостола“

В интересния конкурс участваха и ученици на старши учител Заприна Глушкова от СУ“Никола Й. Вапцаров“ –Хаджидимово които отново спечелиха награди. Заместник кмета впечатлена от добрите работи на участниците от СУ „Никола Й. Вапцаров в конкурса от град Хаджидимово потърси разрешение да публикуват есетата. Поредната порция поздравления и благодарности за доброто си представяне и на този конкурс получиха разбира се Георги Спахиев, Наталия Таранинова и Анелия Спахиева и от своят любим преподавател г-жа Заприна Глушкова и ръководството на гимназията.

Иновативен бинарен урок в СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово с учителите Заприна Глушкова и Мария Терзиева

В СУ „Никола Вапцаров“ – гр. Хаджидимово се проведе иновативен бинарен открит урок по български език и литература и информационни технологии с вмъкнати етнографски акценти под ръководството на учителите Заприна Глушкова и Мария Терзиева. Използването на ИКТ по български език и литература води до обогатяване знанията на учениците и до повишаване на дигиталната им компетентност. Предметите български език и литература и информационни технологии поставят основите на методология, която намира приложение във всички области на общообразователната подготовка. Те взаимно се допълват и са в тясно взаимодействие. Така по един нестандартен и ефектен начин се съчетаха знанията и уменията по два предмета на учениците от 8-те класове.

Поредни награди за учениците на Заприна Глушкова от СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово

 

 

 

 

 

 

Престижни награда за учениците на Заприна Глушкова от СУ Хаджидимово

Престижни награда за учениците на Заприна Глушкова от СУ Хаджидимово и от XIII –я Национален журналистически конкурс „Стоян Михайловски“

 

 

Наталия Таранинова от Хаджидимово с награда от Националния конкурс „Яна Язова“ в Лом

 

 

 

 

 

Поредни награди за училището в Хаджидимово в навечерието на Деня на народните будители

 

 

 

 

 

 

СУ „Никола Вапцаров’ – Хаджидимово, се включи в европейската инициатива „Дни на Еразъм“

 

Отразени са в Дни на Еразъм трите проекта, които координирам

 

 

 

 

Милка Воденичарова от СУ – Хаджидимово спечели втора награда в престижен международен конкурс

 

 

 

 

 

 

Поредни награди за Георги Спахиев и Милка Воденичарова от СУ – Хаджидимово

 

 

 

 

 

 

Учител от СУ – Хаджидимово, взе участие в национална конференция „Насърчаване на четенето“


Записах шесто участие в тази конференция

 

 

 

 

Въпреки че възпитаниците на старши учител Заприна Глушкова от Хаджидимово се радват на лятната си ваканция, наградите за тях продължават да пристигат

Въпреки че възпитаниците на  старши учител Заприна Глушкова от СУ „ Никола Вапцаров“ Хаджидимово са вече във ваканция , наградите за тях от конкурси и състезания  продължават да пристигат. Днес в СУ „Никола Вацаров“ в гр. Хаджидимово ,пристигнаха наградите от  поредния литературен конкурс „Среща с българското минало“, който бе проведен в гр. Твърдица.

Поредни награди от Национален конкурс „Куба – далечна и близка“завоюваха Георги Спахиев и Милка Воденичарова от СУ „ Никола Вапцаров“ в Хаджидимово

Учениците  Георги Спахиев и Милка Воденичарова  от СУ „ Никола Й. Вапцаров“ в град Хаджидимово  отново са във фокуса на  победителите в поредния Национален  конкурс с присъдените им ТРЕТИ награди и техните реферати. За пореден път нашите  ученици  защитиха нашия общ труд и се класираха в челната тройка , обясни техният консултант  старши учител Заприна Глушкова .

Отново ден за награди в СУ „Никола Вапцаров в град Хаджидимово

За радост и гордост на всички от СУ „Никола Вапцалров“ в град Хаджидимово е пристигнала поредната награда на  единадесетокласника Георги Спахиев, за второто му място и есето му от VI-я национален конкурс „Вазовата България“1  съобщи старши учител по български език и литература Заприна Глушкова която всъщност подготвя талантливите  деца на  Хаджидимово за участия в многото конкурси които те печелят безапелационно. Заедно с наградата на Георги Спахиев получихме и грамоти за участие на останалите шест ученици.

Учители и ученици от Гоце Делчев и Хаджидимово обраха призовите места на 14-я Национален ученически конкурс „Не се гаси туй ,що не гасне“

Излязоха официалните резултати от проведеният 14-ти Национален  ученически конкурс „ Не се гаси туй, що не гасне“ . За радост и гордост за двете общини Гоце Делчев и Хаджидимово на призови места са класирани ученици от ПМГ“ Яне Сандански „ и СУ „Никола Вапцаров“ в гр. Хаджидимово . Сред наградените за отличната им работа с учениците  при подготовката за конкурса  са наградени и техните преподаватели Боряна Вълчева и Заприна Глушкова .

Шестокласничка от училището в Хаджидимово отново на призово място в класацията на победителите в Националния конкурс „Живеем в земята на Ботев“

Шестокласничката  от СУ „ Никола Вапцаров“ в град  Хаджидимово , Анелия Спахиева се класира на престижното Второ място в Националния конкурс който се проведе в гр. Враца под надслов“ Живеем в земята на Ботев“. В конкурса  Анелия Спахиева участваше с есе   по темата  а нейн ръководител бе старши учител по български език и литература , Заприна Глушкова.

Ученици от СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, отново с първи награди

 

 

 

 

 

 

Ученици от Хаджидимово спечелиха призови места в Национален журналистически конкурс

Щастие е да си консултант на ученички като Анелия и Илиана

 

 

 

 

 

Две ученички от Хаджидимово сред най- добрите на Националния журналистически конкурс за ученици „Гео Милев“ в Стара Загора

От 158 творби ученичките Илиана Красимирова Влахова (5. клас) и Анелия Спахиева (6.клас) от СУ“ Никола Вапцаров“ в гр. Хаджидимово са класирани сред най- добрите в Националния журналистически конкурс който се проведе в Стара Загора . .Есето на Илияна е класирано на второ място, а есето на Анелие на трето място , съобщи за Топ Преса тяхната преподавателка Заприна Глушкова.

Отново награди за хаджидимовски ученици

 

 

 

 

 

С награди започна новата 2020 за СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово

 

 

 

 

 

 

Урок по литература чрез интерактивна дъска проведоха в СУ – Хаджидимово

 

 

 

 

 

 

Трима ученици от СУ – Хаджидимово, с достойно представяне в национален конкурс

След този конкурс Георги и Милка получиха уверение за прием във Великотърновския университет.

 

 

 

Ученици от СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, се включиха активно в Седмицата на четенето

 

Учениците ми и тази година се включиха активно в Седмицата на четенето

 

 

Заприна Глушкова спечели приза „Любим учител“

 

 

 

 

 

 

Заприна Глушкова от СУ Хаджидимово за втора година оглави конкурса „Любим учител“ на вестник „Струма“, директорът на НПГ “Димитър Талев“ Мария Георгиева е в челната тройка

Преподавателката по български език и литература и френски език в СУ „Никола Вапцаров“ в гр. Хаджидимово Заприна Глушкова за втора поредна година беше обявена за Любим учител.

 

 

Директорът на СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, отново раздава награди

Сред призьорите отново са единадесетокласниците Георги Спахиев и Милка Воденичарова и деветокласничката Наталия Таранинова. Късметлийка съм аз…

 

 

 

Хаджидимовски ученици отново първи в национален конкурс

 

Сред призьорите са единадесетокласницитеГеорги Спахиев и Милка Воденичарова. Щастие е да си консултант на такива ученици.

 

 

СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, участва в Осма национална конференция „Насърчаване на четенето“

Старши учителят по БЕЛ – Заприна Глушкова, записа пето участие в този форум

 

 

 

 

13 от 21 станаха приетите випускници във ВУЗ от класа на старши учител Заприна Глушкова в СУ „Никола Вапцаров“ Хаджидимово

13  са вече приетите студенти  от класа на  старши учител Заприна Глушкова  които тази година завършиха 12-ти клас в СУ „Никола Вапцаров“ Хаджидимово. Името на 13-я  приет студент  е Мартин Кафалиев – Той ще учи  в  УНСС, София . Така  от 21 ученици  от паралелката на Заприна Грушкова ученици от випуск 2019  след броети дни тя ще изпрати  13 студенти

Ученици от хаджидимовското училище с награди от международен конкурс и два национални конкурса

 

 

 

 

 

Учител и ученичка от СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, лауреати на Националния конкурс „Не се гаси туй, що не гасне“

 

 

 

 

 

 

Поредно признание за десетокласничката Милка Воденичарова от СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово

Консултант на Милка Воденичарова е старши учител по БЕЛ Заприна Глушкова

 

 

 

 

Ученици от СУ – Хаджидимово, с призови места от национален и международен литературен конкурс


Отново щастливи мигове за учениците на старши учител по БЕЛ Заприна Глушкова

 

 

 

 

Дискусионно студио „Силата на словото“ под ръководството на старши учител Заприна Глушкова, проведоха в СУ „Никола Вапцаров”-Хаджидимово в Световния ден на книгата и авторското право

По повод Световният ден на книгата в СУ „Никола Вапцаров” –Хаджидимово ,бе проведено  поредното  дискусионно студио „Силата на словото“. Под ръководството на старши учител Заприна Глушкова, която представи презентацията „КНИГАТА, КОЯТО ПРОМЕНИ ЖИВОТА МИ“.

 

С дискусионно студио „Силата на словото“ в СУ – Хаджидимово, отбелязаха Световния ден на книгата

Ново предизвикателство за учениците на Заприна Глушкова

 

 

 

 

 

Абитуриентите от Хаджиждимово готови за житейските си  подвизи ,с много изненади смаяха  класната си Заприна Глушкова за рожденият й ден

„За моя ден рожден получих най-интересния и в същото време вълнуващ подарък – изправена бях пред Държавен зрелостен  изпит по български език и литература ! И познайте от кой? – моите прекрасни БИСЕРЧЕТА от 12 клас. Благодаря ви, мили мои! И този път изненадата ви бе уникална, както винаги. Отново направихте празника ми специален с участието на вас – главните герои от 12 клас. Чрез символиката на прекрасните лилиуми, с които ме дарихте, искам да ви пожелая да разцъфвате като цветя заедно с мечтите ви, да покорявате върхове, с които да съм супер горда, че бях ваш класен ръководител през тези 7 години. Щастлива и горда съм, че вие сте моят клас!

СУ „Никола Вапцаров“ обра наградите на VII Национален журналистически конкурс „Григор Попов“

Радостните новини за СУ „Никола Вапцаров“ и старши учител по БЕЛ Заприна Глушкова продължават …

 

 

 

 

Възпитаници на СУ – Хаджидимово, отново с призови места в национални конкурси за ученическо творчество

За пореден път ученици от СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, с преподавател Заприна Глушкова заеха първите места

 

 

 

Дванадесетокласниците от училището в Хаджидимово с благотворителна акция в помощ на нуждаещи се

 

Заедно с моите дванадесетокласници реализирахме кампанията си в рамките на месец с благородство и всеотдайност.

 

 

За шеста поредна година бе връчен призът „Любим учител“ 2018 в Благоевград

В конкурса за „Най-добро есе“ бе отличен преподавателят Заприна Глушкова от СУ„Никола Вапцаров“ – Хаджидимово.

 

 

 

Училището в Хаджидимово обра наградите в конкурса „Любим учител 2019“ в Благоевград

„Още една награда отиде в хаджидимовската гимназия. Получи я преподавателят Заприна Глушкова за най-добро есе.

 

 

 

 

Главен учител Заприна Глушкова представи областта на национален форум

 

Единственият номиниран учител от Благоевградска област за участие в национална конференция „Приобщаващи образователни практики“

 

 

Възпитаници на СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, с награди от Националния конкурс „Родолюбие“

 

За втора година възпитаниците ми са първи в Национален конкурс „Родолюбие“.

 

 

 

Старши учители от Хаджидимово и Абланица с грамоти и награди от конкурс на СБУ

 

Високо бе оценен състезаващият се в конкурса доклад на старши учител по БЕЛ Заприна Глушкова

 

 

 

Първата награда от МОН за доклад на тема „Добри практики и нови форми на занимания по интереси и изява на децата и учениците“

62-ма директори на детски градини, училища и центрове за личностно развитие, учители и специалисти бяха наградени в Министерството на образованието и науката за успешното си представяне в националния конкурс за специалисти, работещи с деца и ученици с изявени дарби „От учителя – с любов!” днес. Първата награда бе за Средно училище „Никола Йонков Вапцаров“- гр. Хаджидимово, за доклад на тема „Добри практики и нови форми на занимания по интереси и изява на децата и учениците“, представен от старши учител Заприна Глушкова.

Заприна Глушкова от СУ “Никола Вапцаров“ – Хаджидимово с първа награда от конкурса „От учителя – с любов!”

Първа награда от Десетия конкурс „От учителя – с любов!” спечели за гимназията си „Никола Вапцаров“ в Хаджидимово старши учителят Заприна Глушкова, която й бе връчена от заместник-министъра на образованието и науката Деница Сачева. Присъдени бяха общо четири награди в категория „Писмени доклади“, като първата достойно бе заслужена от Заприна Глушкова.

Открит урок „Умни , красиви и родолюбиви … като българи“ проведоха в училището в Хаджидимово

Впечатляващ открит урок на тема „Умни , красиви и родолюбиви … като българи“ се проведе в края на учебната година със шестокласниците на старши учител по БЕЛ Заприна Глушкова

 

 

Наградиха победителите в националния конкурс „Григор Попов“

Другите две големи награди – индивидуална и за цялостно представяне, кметът изпраща на екипа от СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, р-л: Заприна Глушкова.

 

 

 

Десетокласници от Хаджидимово се включиха във верижен препис на „История славянобългарска“

 

С верижен препис на „История славянобългарска“ учениците ми стартираха Националната седмица на четенето.

 

 

 

Нови успехи по български език и литература в СОУ „Никола Вапцаров“

 

 

 

 

 

 

Отличиха Заприна Глушкова в конкурса „Учител на годината 2016“

Нестандартен час на класа на тема „Да бъдем силни без насилие“ в СОУ „Никола Вапцаров“

 

Нестандартен час на класа проведе класният ръководител на 9. клас Заприна Глушкова

 

 

 

Ученици от Хаджидимово помагат на връстници от Дома за деца лишени от родителска грижа

Класният ръководител на 9. клас Заприна Глушкова е идейният носител на този благотворителен акт.