Малко повече за мен…

Малко повече за мен…

Светът се развива твърде бързо, за да мога да си позволя да бъда консервативна. Старая се да имам съвременен подход на преподаване и комуникация. В центъра на учебно – възпитателния процес поставям ученика с неговата познавателна, емоционална и творческа дейност: да решава проблеми, да твори, да бъде самоуверен, да се учи от грешките си.
Използвам подходящи образователни техники и различни методи за преподаване в зависимост от методичната единица, учебните планове и програми за стимулиране на личностното им развитие.

Провокирам интереса на учениците в търсене, подбор и работа с различни източници в Интернет за използване на информация при задължителната
подготовка. Обогатявам учебния процес с интересни факти. Формирам у учениците разбирането за ученето като съзнателно усилие, изискващо организираност, самодисциплина, самостоятелност, отговорност.
Като форма на обратна връзка използвам създаване на презентации, изработване на проекти, а за диагностична оценка на ефективността от преподаването ми – стандартизирани тестове, създаване на писмени текстове, дискусии, изказване и др. Поощрявам и учениците, които работят бавно и
несигурно. Поставям ясни критерии за оценяване на писмените работи и тестове. Ценя свободата на мислене и поощрявам идеите на учениците.

1 thought on “Малко повече за мен…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *