МЕРОПРИЯТИЯ

Квалификационни дейности

  ТРЕТИ МАРТ

Училищното тържество по повод Трети март се проведе днес, в просторното фоайе на ОУ „Отец Паисий“. В снимки и документален материал подготвен от учениците от VII а клас бяха припомнени основни моменти от българското освободително движение, Руско-Турската Освободителна война и Санстефанския мирен договор. В програмата със стихове и песни се включиха Весела Фератова, Янислав Пеловски, Христиела Димовска  от II-ри клас и Радослав Островски от IV клас.

Снимка на Kutinska Raina.  Снимка на Kutinska Raina.

Снимка на Kutinska Raina.  Снимка на Kutinska Raina.

Снимка на Kutinska Raina.   Снимка на Kutinska Raina.

Geplaatst door Kutinska Raina op Woensdag 4 maart 2020

 

По инициатива на Община Кнежа на площад „Пенчо Янкулов“ бе отбелязан тържествено Денят на българската свобода – Трети март. С гордост ще отбележим, че в ритуала по издигане на знамената се включиха учениците от Иновативно основно училище „Отец Паисий“ Георги Добринов от VI б клас и Иван Цанков от VII б клас. Те са не само отлични ученици, но и изявени спортисти. Наскоро завоюваха призови места в републикански турнири.

 

   Ученици и учители от учебното заведение проследиха проявите по повод празника на площада и поднесоха венец и цветя пред Паметника на загиналите за свободата на България.

Снимка на Даяна Дамянова. Снимка на Даяна Дамянова.

Снимка на Даяна Дамянова.        Снимка на Даяна Дамянова.

БАБА МАРТА

Баба Марта пристигна в ОУ „Отец Паисий“ гр. Кнежа и раздаде мартеници на малки и големи. Тя беше придружена от талантливите момичета от вокална група при читалище „Борба – 1896“ гр. Кнежа. Те изпълниха популярни народни песни. За доброто настроение на публиката се погрижиха и децата от първи клас, които рецитираха любими стихчета за пролетта и първи март.

Снимка на Kutinska Raina.   Снимка на Kutinska Raina.   Снимка на Kutinska Raina. Снимка на Kutinska Raina.

Снимка на Kutinska Raina.   Снимка на Kutinska Raina.

ОБЩИНСКИ СЪСТЕЗАНИЯ ПО ВОЛЕЙБОЛ

ОТНОВО ПОБЕДА ЗА ПАИСИЕВЦИ
Волейболният отбор на ОУ „Отец Паисий” в състав Николай Горнишки, Христо Горнишки, Кристън Лилов, Богомил Велков, Пламен Чрънкин, Ивайло Негойчев, Георги Добринов, Любомир Грамовски и техния треньор г-жа Людмила Димитрова продължават победния си ход напред в училищните спортни игри. В поредната среща между него и отборът на ОУ „Васил Левски” от село Еница те победиха с 3:0 гейма.
В момента момчетата от шести и седми клас, изградили добрия отбор, си отпочиват преди поредните срещи, които им предстоят на областно ниво.
Днес отборът на момичетата от ОУ „Отец Паисий” влизат в първата си среща от общинските спортни състезания по волейбол.
Честита победа на момчетата! Успех на момичетата!
Снимка на Юли Горнишки.
ПЪРВА СРЕЩА И ПЪРВА ПОБЕДА
На 24 февруари, т.г. от 15 часа в салона на старата гимназия в Кнежа се проведе първата спортна среща от общинския кръг на тазгодишните традиционни ученически спортни игри. В надпреварата по волейбол момчетата от възрастова група V – VII клас между ОУ „Васил Левски” и ОУ „Отец Паисий” завършиха с 2:3.
Отборът на паисиевци продължава подготовката си за участие в турнирите. В сряда, 26 февруари, тимът ще срещне следващия си съперник в спортната надпревара по волейбол. Това е отборът на ОУ „Васил Левски” от село Еница.
Поздравления за победата, момчета. Продължавайте да ни радвате с успехите и спортния си хъс
Снимка на Юли Горнишки.

МАРТЕНСКИ БАЗАР

На 26.02.2020 година
ОУ “ Паисий“, за поредна година се включи в БЛАГОТВОРИТЕЛЕН МАРТЕНСКИ БАЗАР организиран от Община Кнежа.Бяха представени ръчно изработени мартеници,от сръчните ръце на учениците и техните родители с голямо настроение и много труд.
След като приключи благотворителният базар, нашите ученици продължиха да продават мартениците на свои съученици и учители в училището.
По българска традицията закупената мартеница носи здраве,щастие и късмет.

Снимка на лилия паньовска.

ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА „ДЕН НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА“

СВЕТОВЕН ДЕН НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА! STOP на тормоза в училище! Денят, в който показваме, че всички можем да сме приятели!

Снимка на Kutinska Raina. Снимка на Kutinska Raina.

Снимка на Kutinska Raina.

19 февруари

Отбелязваме 147 години от обесването на Апостола на свободата Васил Левски. Участват ученици от всички класове. Дълбок поклон пред святото дело и саможертвата на героя!

Отбелязваме 147 години от обесването на Апостола на свободата Васил Левски. Участват ученици от всички класове. Дълбок поклон пред святото дело и саможертвата на героя!

Снимка на Kutinska Raina.
Снимка на Kutinska Raina.
Снимка на Kutinska Raina.

Снимка на Kutinska Raina.

+11

 

 

 

Снимка на Kutinska Raina.          Снимка на Kutinska Raina.
Снимка на Kutinska Raina.     Снимка на Kutinska Raina.
Снимка на Kutinska Raina.
Снимка на Kutinska Raina.

През месец декември 2019 година и месец януари 2020 г. в ОУ „Отец Паисий“ се проведоха олимпиади поБългарски език и литература, Математика, География и икономика, Химия и опазване на околната среда и Биология и здравно образование. Подробна информация ще намерите тук -Олимпиади

На 25 януари 2020 г. В ОУ „Отец Паисий“ се проведе Националното състезание „Знам и мога“ за учениците от “ клас. Кои ученици се представиха ще видите тук – Знам и мога