Обучение на педагогическите специалисти

От 14.10.до 18.10.2013 г. учителите  Елена Тумбева, Соня Крънчева, Жулиета Крайнова от СОУ „Братя Каназиреви“ и Елена Гахова, Вили Чилева и Диана Татарска от НУ „Св.Св. Кирил и Методий“ – град Разлог се включиха в обучението по програма „Обучение на педагогическите специалисти“, организирано от Министерство на образованието и науката в град Банско.

Обучение

Темата на обучението бе „Интегриране на деца и учениците със специални образователни потребности в условията на масовата детска градина и общообразователно училище“.  В продължение на пет дни учителите от областта под ръководството на проф. Парис Паризов се запознаха с нормативната уредба, касаеща учениците със СОП, работиха по зададени казуси, създадоха реални приложими практики като индивидуални учебни програми, необходими в практиката на всеки един учител. След завършване на курса учителите проведоха и задължително дистанционно обучение със специфично курсово занятие и получиха отлична оценка за свършената работа.

„Доказваме, че квалификациите са от изключително значение за педагогическите специалисти, тъй като дават допълнителна насока, нови идеи за работа и усъвършенстването ни“, споделиха разложките учители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *