Училищен парламент

Училищен парламент в СОУ „Братя Каназиреви“

Училищният парламент на СОУ ,,Братя Петър и Иван Каназиреви’’ вече е факт. Проектът, създаден преди няколко години, днес продължава традицията си, но с нови членове и нови сили. Парламентът е съставен от ученици от 8. до 12. клас, които през тази учебна година ще поемат част от отговорностите и ще бъдат от полза на Разложката гимназия. Ръководител на парламента е старши учител по история и цивилизация и английски език е Соня Крънчева.

Добиваща все по-голяма популярност, идеята за училищен парламент се ражда в страни като САЩ и Канада. Целта на този проект е да мотивира учениците сами да изявяватгражданска позиция и да бъдат по-активни в организирането на извънкласни дейности.

,,Нека се гордеем, че сме ученици на нашето училище.’’ – под този призив започна първото заседание на младите ,,политици’’ от местната гимназия. Те официално учредиха парламента и разпределиха длъжностите си в него. Тяхната основна задача е да направят ученето по-интересно и да разнообразят учебното време с различни дейности, състезания и открити уроци както за най-малките, така и за гимназистите. Разбира се, всичко това ще се обсъжда и с останалите ученици, като членовете на парламента ще провеждат анкети, за да може всеки да бъде чут, да изрази мнението си по даден въпрос или пък да даде интересна идея за отбелязването на предстоящо събитие.

10808391_941897705838062_306422802_n

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *