Урок в църквата „Св. Благовещение“

За поредна година учениците от 8“а“ клас с класен ръководител Соня Крънчева проведоха открит урок в църквата „Св.Благовещение“. Гости на урока бяха отец Димитър Белчин, родители на учениците и учители от Разложката гимназия и бивши техни класни ръководители.

Урокът беше посветен на Деня на християнското семейство. Учениците бяха предварително разделени в четири групи с отделни задачи и успяха да представят вижданията си за християнските ценности, за ролята на семейството и за отношенията в него като главен фактор при възпитанието на децата, както и за ролята на религията в духовното им развитие. Интересна част от представянето се оказаха притчите „Кутия, пълна с целувки“, „Ходихте ли в банката?“, „Прозорците на болницата“, „Заетият баща“, чиято поука всъщност накара всички да се замислят за времето, което прекарват със своето семейство, и да променят виждането си за ценностите и отношенията помежду им.

Като подарък всеки родител получи и послание с благодарности от собственото си дете.  Посланията успяха да трогнат сърцата на всички родители и повечето от тях трудно успяха да ги скрият. Урокът показа още веднъж, че духовното израстване е важно за младите хора.

115_2265 115_2271 115_2297

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *