Съвместна среща

Холокост проект на клуб „Памет“ от СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“, град Разлог и НГПТО и 14. СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ от София
Учениците от Клуб „Памет и Клуб „Религия“ от Средно училище „Братя Петър и Иван Каназиреви“, град Разлог посетиха къща-музей „Димитър Пешев“ и Галерия „Владимир Димитров-Майстора“ в Кюстендил заедно с ученици от Националната гимназия по прецизна техника и оптика и 14. СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, София.
Идеята за срещата се дължи на преподавателите Соня Крънчева и Василка Димитрова, които решават да разработят съвместен проект, посветен на 10.март и спасението на българските евреи. В срещата се включват и други преподаватели по история и цивилизации и БЕЛ – Денчо Найденов и Галина Ковачева от 14.СУ.
Целта на общия проект да насърчат учениците да посещават автентични места, свързани с темата, да проучват и анализират и да създадат различни продукти – електронни книги и видеа.

Следващата стъпка на учениците е да направят обща среща в Разлог и организиране на Кръгла маса, на която да споделят своите продукти и да набележат бъдещи идеи за работа.