Съобщение към родителите на учениците от ОУ „Райно Попович“

Съобщаваме Ви, че от 15.11.2023 г. възобновяваме сбирките на родителските клубове при следния график:

15.11 от 17:30 часа – родители на ученици от 1. и 2. клас

22.11 от 17:30 часа – родители на ученици от 3. и 4. клас

28.11 от 17:30 часа -родители на ученици от 5. до 7. клас

Очакваме Ви!

3 Ways to Convince Your Parents You Don't Have to Be Involved with Sports  or a Club

Шампионите на област Пловдив от състезание „Фолклорна плетеница“

Със заснемане на клип на изпълнението им изпратихме нашите седмокласници, които ни зарадваха с много призови места на „Фолклорна плетениза“ през учебната 2022/2023 г.

Внимание! Земетресение!

Един СТЕМ урок, посветен на земетресенията, конструкциите и как да променяме дизайна към по-голяма устойчивост. В ролята на изследователи-строители влезнаха учениците от ГЦОУД 6 клас.

Първолаците празнуват края на учебната година

С тържества, на които първокласниците от ОУ „Райно Попович“ показаха какво са научили в присъствието на родители и учители, завърши учебната 2022-2023 г. След показаните усвоени знания и умения идва ваканцията!

СТЕМ каталог на училищата в България за 2022-2023 г.

ОУ „Райно Попович“ град Карлово е сред STEM училищата на България..В каталога присъстват над 20 училища от цялата страна. Подборът от споделени интересни иновации и практики е възможност за надграждане и нови идеи за реализиране в СТЕМ.

Мултидисциплинарен урок- Български език, Английски език, География и икономика

Днес, учениците от 5 „а“ и 5 „б“ се потопиха в морето от приказки на Ханс Кристиан Андерсен. Заедно със своите преподаватели г-жа Василева и г-жа Александрова показаха своите знания и умения по български и английски език, търсеха, сглобяваха и се забавляваха с най-известните произведения на Ханс Кристиан Андерсен.

Традиционна изложба на учениците от ОУ „Райно Попович“ – „Цвят и лист“

На 22.05.2023 г. в градска библиотека Карлово училището откри третата изложба „Цвят и лист“ на талантливите ученици-художници от училището. В нея са включени картини от цикъла на обучение но изобразително изкуство през учебната година.

Пъстра Великденска работилничка

Учениците от 2 А клас при ОУ „Райно Попович“ и 2 Б клас при СУ „Васил Левски“, град Карлово показаха своите умения за боядисване на яйца, но по един по различен и атрактивен начин! На 04.07.2023 г. в ОУ „Райно Попович“, се проведе съвместен открит интерактивен урок „Пъстра Великденска работилничка“. Децата от двете училища с много трепет и вълнение разказаха какво знаят за празника Христово Възкресение, след което дойде и момента за състезателната част.

Състезание по здравословно хранене

Изключително забавно и полезно беше тазгодишното издание на традиционното за ОУ“ Райно Попович“ състезание по здравословно хранене. В него взеха участие ученици от 4-ти и 5-ти клас.