Добре дошла прекрасна есен!

Учениците от Клуб „Интеркултурен празничен календар”– четвърти клас работят по проект „Приказно пътешествие” към ЦОИДУЕМ. Те посветиха занятие на есента под надслов „Дарове на есента”. Подредиха изложба по темата като направиха весели кукли от плодове и зеленчуци. Това беше публична изява за клуба.

 

 

Участие на учениците от клуб „Приказно царство“ по случай откриване на новата учебна година

Хумористична сценка от клуб „Приказно царство“

С волният си звън празничното звънче в Обединено училище „Добри Войников“ за сетен път призова своите ученици. Деца, родители, учители, гости, букети, усмивки, щастливи лица и балони изпълниха училищния двор. По случай  започването на новата учебна година, училището представи литературно-музикална програма, в която се включиха и ученици от клуб „Приказно царство“. Те представиха хумористична забавна сценка, в която Кралицата на книгите поздрави малките любознайковци от нашето училище. Излезе и мъдрец придружен от своите съветници – герои от книгите. Той е чакал три хиляди години кралицата да го доведе при нас. Мъдрецът учтиво призова публиката да му помогне да си спомни имената на приказните герои. Кралицата на книгите припомни, че с децата от нашето училище цяла учебна година са работили по проект „Приказно пътешествие“ към ЦОИДУЕМ, който продължава и още една учебна година. Тя съобщи, че е спечелен нов проект, по който ще се създаде игротека в училище. Забавната сценка зарадва всички присъстващи на тържеството.

Летен лагер по проект „Приказно пътешествие“

Лятото е време за създаване на спомени, такива, за които ще се говори с блеснали очи през цялата учебна година!

От 30 юли до 4 август се проведе летен лагер на ученици от Обединено училище „Добри Войников“, с. Победа по проект „Приказно пътешествие“ към ЦОИДУЕМ. Децата и техните ръководители бяха настанени в  ученическа база Крайморие – курортно селище на брега на Черно море в град Бургас. Той включваше незабравими часове на плажа, много творчески работилници, съзерцателна разходка по морския бряг, спорт на открито, тематични вечери, дискотеки, екскурзии  до различни забележителности. По време на лагера учениците посетиха Туристически атракционен комплекс – Замъка в Равадиново, Зоокомплекс „Пауните“ и Фестивалът на пясъчните скулптури в град Бургас.

Летният лагер беше незабравимо лятно приключение – чудесен завършек на учебната година, който обогати образователното, атлетичното и културното развитие на нашите ученици.

До нови срещи на 15-ти септември!

Модно дефиле „Морско настроение“

На 01.08.2018 г. в ученическа почивна база „Крайморие“, по време на летния лагер,  се състоя изява на клуб „Етнобагри“ по проект „Приказно пътешествие”, финансиран от ЦОИДУЕМ. Участниците в клуба изработиха  морски аксесоари – гривни и колекция от облекла на тема „Морско настроение”. Тоалетите бяха направени от креп хартия. Подготвиха и рекламен надпис на събитието. Под звуците на подходяща музика момичетата презентираха тоалетите си.

Джансу Севгин представи зелена рокля, украсена с морски звезди, носеща името „С цвят на водорасли“. Аксесоар – зелена гривна с морска звезда.

Камелия Стойчова беше облечена в синьо бюстие и синьо-бяла пола, наречени „Морски бриз“. На ръката си носеше синя гривна с бели делфинчета.

Гюлсевим Иванова се появи в жълто-оранжева рокля и гривна в същия цвят. Тоалетът ѝ беше с име „Горещ пясък“.

На партито след дефилето всички  танцуваха и се забавляваха.

ВЕСЕЛА ВАКАНЦИЯ!

 

Да не забравяме голямата радост за децата – лятната ваканция за учениците

Мили деца, пожелаваме ви приятни игри, екскурзии и всякакви други пътешествия. Скъсайте от ритане футболната топка, пригответе си въдиците за риболов в селската река или на морето. Оставете за известно време компютърния монитор и се качете на върха на най-близката планина, за да видите как изглежда от там родното ви място.

Представяне на артистите от клуб „Разкажи ми приказка“

На 15.06.2018г. клуб „Разкажи ми приказка“ по проект „Приказно пътешествие“, финансиран от ЦОИДУЕМ, проведе публична изява, като представи драматизация на съвременен вариант на приказка. Участниците бяха избрали приказката „Галената дъщеря“, но променена през призмата на съвремието. Основната тема беше любовта, но тук любовта беше грешно разбрана. Артистите успяха да докажат на всички присъстващи, че все още не всичко е опорочено и в обществото ни продължават да живеят ценности като любов, уважение и доброта.

Любимите герои на клуб „Приказно царство“

На 06.06.2018г. клуб „Приказно царство“ по проект „Приказно пътешествие“, финансиран от ЦОИДУЕМ, проведе публична изява, като представи своят любим приказен герой чрез рисунка и драматизира приказката „Сливи за смет“. Участниците описаха защо даденият персонаж им е любим. Хубаво е, че децата винаги искат да са от добрите. В детското съзнание най-вероятно анимационен герой изцяло в днешно време се припокрива с приказен герой (от книжките с приказки).  Чрез драматизацията участниците се запознаха с интересните български традиции и обичаи, развиха своя усет за поетично слово. Показаха положително отношение към труда, чистотата, честността, добрината и уважение към възрастните хора.

Изява на третокласниците

Учениците от трети клас работиха по проект „Твоя час” в Клуб „Чета и пиша с фолклора на етносите” и проект „Приказно  пътешествие” към ЦОИДУЕМ в Клуб „Интеркултурен празничен календар”. Те участваха в концерта на първи юни и показаха какво са постигнали и по двата проекта. Радостта им беше двойна, защото приключваха учебната година и постиженията от работата по двата проекта ги подтикваше за по-големи успехи и изяви. Те показаха на руски език “Да нарисуваме света” и танцуваха руски танц „Ромашка”. Пяха български народни песни, рецитираха стихове.

Какво научих от клуб „Пътешественик“?

На 1-ви юни учениците от клуб „Пътешественик“ представиха какво са научили през учебната година по програмата на проекта. На сцената на училището те показаха презентация, която включваше най-важните неща за всяка страна. Емоционално всяко дете каза какво го е впечатлило от всичко изучено до момента.

Завършиха с пожелание да продължат да обогатяват своите знания, да научават нови неща и през следващата учебна година.

„В царството на приказките“ от клуб „Педя човек – лакът брада“

Учениците от клуб „Педя човек – лакът брада“  по проект „Приказно пътешествие”, финансиран от ЦОИДУЕМ,  на 30.05 2018 г. представиха „В царството на приказките”.  Най-малките участници показаха своите артистични умения пред своите родители и гости. „Ала“ и „Бала“ сътвориха една салата от приказки, в която героите бяха разбъркани и объркани. Благодарение на своята взаимопомощ, те си намериха страниците и страните. Както във всяка приказка доброто винаги побеждава.