Организация на средата

В СУ „Васил Левски“ има оборудвани 6 компютърни кабинета. Във всеки от кабинетите има мултимедия и интерактивна бяла дъска. Това е перфектното решение за обучение на учениците по информатика и информационни технологии.

С помощта на специален софтуер преподавателите могат да наблюдават прогреса и активността на учениците във всеки един момент, да създават интерактивни уроци, учебни планове, игри, кръстословици, да споделят своето работно място или работното място на ученик с всички.

Иновативната образователна политика на СУ „Васил Левски“ даде възможност на училището да участва, да спечели и да реализира проект по Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда“. Реализацията на проекта за създаване и развитие на STEM-център за дигитални създатели в гимназията подкрепя и развива въведените вече пета година иновативни дейности и предоставя всички необходими условия за провеждането на съвременно и качествено обучение. Реализирана е концепция за иновативна образователна среда и използване на най-нови интерактивни технологии за обучение. Модерно обзаведеният и оборудван с учебен инструментариум STEM център ще предостави на учениците възможност да работят с мощни лаптопи, графични таблети, микробит, Ардуино, роботи, 3D принтер и скенер.

По този начин се осигурява модерен учебен процес в една съвременна, уютна обстановка, защото комфортът, оптимизмът и доброто настроение са начало на всяка истинска грижа за учениците.