Методи на преподаване

В своята работа като преподавател се стремя да използвам съвременни методи на обучение, осигуряващи активна позиция на ученика и поставящи го в центъра на учебния процес – да решава проблеми, да твори, да бъде уверен, да се учи от грешките си. Ценя свободата на мислене и поощрявам идеите на учениците.

Отдавам голямо значение и тежест на домашните работи. Именно те са основата на самообучението и  са най-широкото поле за творческа дейност. Поставям задачи, които трябва да се изпълнят в определен срок и да се презентират или изпратят на e-mail.

В часовете по информационни технологии прилагам основно методът на проектите. При разделянето на учениците по групи за екипната работа по проект отчитам индивидуалните способности и потребности на всеки участник в групата.
Провокирам интереса на учениците в търсене, подбор и работа с различни източници на информация – Интернет, библиотека и други при изготвяне на проектите и домашната работа.

Обогатявам учебния процес с интересни факти и занимателни елементи – игри, кръстословици, презентации, флаш карти, мемори карти, електронни тестове, клипове, филми и др.