ДЕН НА УЧИТЕЛЯ

На 5-ти октомври, у нас и в още над 100 страни по света, се отбелязва Денят на учителя. Традицията води началото си от недалечната 1994г., когато по повод 40-тата годишнина от приемането на препоръките за статута на учителите, ЮНЕСКО предприема инициативата да наложи 5-ти октомври като Международен ден на учителя.
Ролята на учителя, на добрия учител в живота на всеки от нас е много важна. Могат да минат години за да разберем, че ние сме можещи и успяващи хора, заради наученото от нашите учители преди години. От работата на учителите зависи нашето бъдеще. Единственото време, когато нашата работа е да учим е това, когато сме в училище. От нас самите зависи колко сме научили от нашите учители, това е било наше право на избор и ние сме вземали от нашия учител толкова, колкото сме поискали.
Международният ден на учителя и Денят на усмивката бяха отбелязани с официален поздрав към учителите, прочетен от Ива Тананска, ученичка от 7 клас. В празничното събитие се включиха ученици от първи до осми клас.