Нетрадиционни форми за активно учене

и създаване на благоприятна училищна среда

Февруари – месец на Историята

                                          151 години БЕЗСМЪРТИЕ!

151 години ни делят от далечната 1873 г., когато в покрайнините на град София геният на националната ни революция Васил Иванов Кунчев изрече последните си думи „Всичко, каквото съм сторил, сторих го за Отечеството”, след което беше обесен.

Епохите идват и отминават, раждат се и умират, но Васил Левски – Апостола на свободата продължава да е жив и да ни заклева за „чиста и свята република“, за преданост, отдаденост и вярност към Родината.

Точно това послание получиха учениците от прогимназиален етап, отгръщайки всяка страница, посветена на героизма на Дякона, прочитайки всяка дума, изречена в проза или стих, отразяваща следите от дръзновените стъпки на Апостола, прекрачили прага на безсмъртието, за да живеят и днес в душите ни.

 

 

 

 

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ!

заповед за преминаване в ОРЕС-29.01.2024г.

заповед за отменяне на изпитите СФО

заповед СОП

заповед за прекратяване на дейностите на ЗП

Заповед № РД-10-578/22.01.2024г. на Директора на ОУ“ Панайот Волов“                         гр. Пловдив за организация на изпит по география и икономика за определяне на срочна оценка по предмета за първи учебен срок на 2023/2024г.

ЗАПОВЕД №578/22.01.2024г.

 

Коледна фантазия

Писмо до Дядо Коледа

„Скъпи Дядо Коледа, пишем ти децата от училище „Панайот Волов“ в град Пловдив. Ти сигурно знаеш къде е България. Тя е нашата родина. Когато летиш със шейната над Европа, ще я видиш. Там ще свети най-силна светлина, защото тя е от нашите сърца. Каним  те на нашето коледно тържество. Ще ти покажем колко сме талантливи, колко много обичаме да се забавляваме и колко много обичаме нашите учители. Преди Коледа заедно с тях украсихме елхата, подготвихме изненади, учихме стихотворения и песни за теб. Заповядай при нас, Дядо Коледа!“                 Дядо Коледа прие поканата на малките и големи деца от училището и присъства на Коледната фантазия, представена от тях. Препълнилите концертната зала родители, с радост и вълнение се наслаждаваха на празничния концерт. Децата от ГЗПО и учениците от 1. до 7. клас пяха, танцуваха и рецитираха за Дядо Коледа и за всички гости.

Един емоционален завършек на Месец на изкуствата и занаятите.                                  Да бъде мирна и честита!                                                                                                                Да бъде спорна и добра!                                                                                                              Полята да са пълни с жито,                                                                                                 градините-с плодове, с цветя!                                                                                                           И нека всички са щастливи,                                                                                                                и нека да сме малко по- добри!                                                                                  Предишната година си отива,                                                                                                          а Новата с надежда ни дари.                                                                                                           Да бъде много по- добра, успешна за целия български народ!                                            И нека всички да я срещнем с вяра, надежда и любов!

Светли празници!

 

Писмо от Дядо Коледа

 Децата от ГЗПО 6.Б – Айше, Георги, Дени, Елхандро, Иксан, Роза, Сашка, Емил и Анифе заедно със своята учителка Евгения Радинова изпратиха писма до Дядо Коледа, в които нарисуваха какво искат да получат като подарък за празниците. Днес пристигна и отговорът от Добрия старец, който много зарадва децата.

 

 

Седмица на четенето в ГЗПО

Нетрадиционни форми за активно учене

и създаване на благоприятна училищна среда

Ноември – месец на езиците

ЧЕТЕНЕТО – КЛЮЧ КЪМ ПОЗНАНИЕТО!

Ако искаш умен да растеш, книжки трябва да четеш!   Чети, дете! Чети, защото книгата те учи на доброто!  Четенето те обогатява. То винаги си заслужава. Да мислиш правилно ти казва. Лентяйството след време се наказва. Старателно и бавно да четем, та текста нека разберем! Добрата книга е имане. Невежеството трябва да престане! /Биляна Дар/  

В тези прекрасни есенни дни всички деца от ГЗПО  към ОУ ,,Панайот Волов“ за поредна година се включиха в отбелязването на Седмица на четенето с различни инициативи.  Деца и възрастни отвориха детските книжки и се потопиха в един друг по – добър и по – красив свят. Свят, изпълнен с вълшебства, любими приказни герои и интересни истории. Запленени от магията на четенето, бивши наши възпитаници, родители, каки и батковци влязоха в роля на четци и сладкодумни разказвачи на приказки. Беше проведена вълнуваща и поучителна беседа: ,,Как да пазим книжката“. След това драматизирахме приказката ,,Червената шапчица“ с  децата от ГЗПО-5г. Б с ръководител Светлана  Шарлачка. Останалите деца от другите предучилищни групи бяха подкрепяща публика. Децата украсяваха букви с пъстроцветни есенни листа, оцветяваха приказни герои, разказваха любими истории, пяха и се веселяха. Много емоции от топли усмивки, прегръдки и забавни преживявания.  Децата се почувстваха големи, значими и важни. Потопени във вълшебния свят на книгите, ние, възрастните, изпълняваме една важна задача – посяваме още от най – ранна детска възраст любов към книгите и четенето – ключът към познанието.

Публикувано в Uncategorized. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *