КВАЛИФИКАЦИОННА ДЕЙНОСТ

На 05.07.2022г. се проведе обучение на педагогическите специалисти,

насочено към екипната работа, на тема: “ Планиране, организация и документиране на процесите в училище“.

Публикувано в Uncategorized | Коментирайте

Състезание с велосипеди, тротинетки и ролери

 

 

 

 

 

 

 

На 29.06.2022г. от 10.00 часа се организира мероприятие по плана на комисията по БДП. Участие взеха ученици от ОУ „Панайот Волов“. Те се състезаваха с електрически тротинетки, велосипеди и ролери. Необходимо бе да спазват определени правила при управлението на съответните превозни средства. Учениците показаха завидни знания усвоени през учебната година. Съдействие оказаха училищните медиатори и много преподаватели.

Публикувано в Uncategorized | Коментирайте

НП „Участвай и променяй – родителят, активен партньор в училищния живот“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

През учебната 2021/2022 година ОУ „Панайот Волов“ работи по НП „Участвай и променяй – родителят, активен партньор в училищния живот“. Програмата включва следните дейности:

  • Дейност 1. Организиране и провеждане на срещи с родители – включени 16 паралелки и проведени 32 срещи с родители.
  • Дейност 2. Организиране и провеждане на общо мероприятие.

 

На 10.06.2022 г. се проведе общо мероприятие – заключителна част по  НП „Участвай и променяй – родителят, активен партньор в училищния живот“. Общото мероприятие беше под формата на хепънинг – „Заедно можем повече“. В него участваха ученици от начален и прогимназиален етап и техните родители. Под ръководството на Валентина Калева, Еленко Гешев, Шабан Гебов и Нели Николова учениците поздравиха гостите с кратка програма изпълнена с песни и танци.

Активни в хепънинг „Заедно можем повече“ бяха и нашите гости:

  1. Михаил Казанджиев – Директор на ПГКИТ „Д – р Иван Богоров“, ученици от училището и техните преподаватели. Учениците бяха в ролята на манекени и дефилираха с красиви рокли, обувки и чанти изработени от тях в часовете по практика. Ученик от 10 клас демонстрира своите фризьорски умения върху произволно избран гост от публиката. В края на своето представяне учениците подариха малки подаръци на част от публиката.
  2. Ракип Юсеин – здравен медиатор към Община Пловдив, район Северен. Той проведе беседа с публиката на здравна тема – лична хигиена на ученика и семейството.

С много музика и танци учениците показаха как училището може да стане привлекателна среда за всички – учители – родители – ученици.

Публикувано в Uncategorized | Коментирайте

Екскурзия до парк – остров „Свобода“, гр. Пазарджик

На 10.06.2022 г. се осъществи извънучилищно мероприятие с ученици IV-VII клас.

Публикувано в Uncategorized | Коментирайте

заповед на Директора на ОУ „Панайот Волов“ град Пловдив за провеждане на  учебно занятие и тренировъчна евакуация на 18.05.2022г.  на тема:

1. Поведение и действие при пожар“

2. „Поведение и действие при терористична атака“

Заповед за евакуация

Баскетболна среща по случай Европейския ден на спорта в училище проведоха ученици от пловдивските ОУ“ Панайот Волов“ и ОБУ “ Йордан Йовков“.Домакин на срещата беше ОУ“ Панайот Волов“гр. Пловдив.

 

 

 

 

 

 

 

 

ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА ОУ „ПАНАЙОТ ВОЛОВ“ ГРАД ПЛОВДИВ

 

 

 

 

В нашия град има много училища. Всяко едно от тях има свой облик. Основно училище „Панайот Волов“ се отличава със своя колорит сред всички останали. Учителите и учениците в нашето училище умеят да тачат традициите и да създават нови.

ДНЕС УЧИЛИЩЕТО НИ ЧЕСТВА СВОЯ ПАТРОНЕН ПРАЗНИК, чието име е на великия революционер, апостолът от четвърти революционен окръг, Панайот Волов.

Паметта на поколенията е основата, върху която се гради настоящето и е мерило за достойно бъдеще. Гордеем се с историята на нашето училище! Винаги на този ден се събираме да се поучим от живота и делото на нашия патрон, да получим своя урок по родолюбие.

Специалният ни  ден започна с богата програма: стихове, танци, песни и игри. По традиция празникът завърши с българско хоро.

 

 

 

Публикувано в Uncategorized | Коментирайте

23 април – Международен ден на книгата

23 април – Международен ден на книгата

Трудно е да осмислим огромното значение на книгите – те ни дават
отговори на много въпроси, предлагат ни знание и мъдри съвети, дават ни
уникалната възможност да се докоснем до света на други хора.

Денят на книгата беше отбелязан и в нашето училище с няколко дейности:
 Ученици от 5. и 6. клас се включиха в състезание за най-добър четец,
проведено в училищната библиотека. Най-четящите получиха
грамоти.
 Петокласници изготвиха табло със световните столици на книгата и
мисли за книгата.
 Ученичката Анелия Алексиева от 7. В клас представи своя презентация за
книгата.
 Седмокласници подготвиха и изнесоха училищно радиопредаване,
разказващо за ролята на книгите и четенето.
 Презентация по темата запозна учениците с възникването на
книгата.

 

23 април ден на книгата

23 април – Международен ден на книгата

Публикувано в Uncategorized | Коментирайте

Празник на книгата

2 април – Световен ден на детската книга

 

Празник на детската книга в ОУ „Панайот Волов“, гр. Пловдив

 

          Пътешествието в най-хубавия свят – света на детските книги, за учениците в ОУ „Панайот Волов“ се превърна в истински празник. Докосването до красивите корици, прелистването на книжките и забавленията с  героите в училищната библиотека бе истинско вълшебство за децата от предучилищните групи и за учениците от 1. до 7. клас. Вълнуващи бяха моментите за децата с родителите под надслов „Мама ми чете книжка“ – научиха за различни историите в приказките, както и за света на животните от Детска енциклопедия. А най-забавни бяха игрите, в които участваха като различни приказни герои. Какво са книжките без илюстрации? Красивите истории с красивите картинки, сътворени от талантливите художници от 5., 6. и 7. клас, бяха изложени във фоайето на училището. Учениците от ЦДО 1. – 4. клас се потопиха в случките на познати и непознати приказки, превъплътиха се в техни герои чрез драматизация на етюди от: ,,Червената шапчица“ , ,,Вълкът и седемте козлета“, ,,Трите прасенца“, ,,Сливи за смет“. Празникът на детската книга не мина без вълшебник и вълшебства. Появи се Вълшебникът, който ,,съживи“  героите, за да участват в „Бал на приказните герои“ –  Спящата красавица, Пепеляшка, Мащехата от приказката ,,Снежанка и седемте джуджета“, Малката русалка, Червената шапчица. Накрая  първокласниците получиха подарък – книжки, изработени от учениците от 2., 3. и 4.  клас. На приказната феерия се насладиха ученици, учители и родители.

Публикувано в Uncategorized | Коментирайте

Открита практика БЕЛ

https://www.marica.bg/plovdiv/obrazovanie/obsht-chas-po-balgarski-za-deca-ot-4-i-5-klas-snimki

Публикувано в Uncategorized | Коментирайте

ДЕН НА ВОДАТА – 2022 Г.

Ученици от ОУ „Панайот Волов“ се включиха в празника организиран от Община Пловдив по случай Световния деня на водата – 22 март. 
Анелия Йорданова от 7в клас участва в концертната програма. Шестокласниците Радослав Рангелов и Еляйдин Асенов изработиха проект, и рисунка по темата: „Водата прави невидимото видимо“ и  бяха  отличени с поощрителна награда от журито.
Публикувано в Uncategorized | Коментирайте

Връщане на всички ученици в клас – Заповед

Публикувано в Uncategorized | Коментирайте