Родителска среща, превърнала се в празник.

Една различна родителска среща на тема: „Владеенето на българския език е пътят за успех на моето дете”

Денят е 22 ноември 2022 година. Вълнение и нетърпение витаят във въздуха на ОУ „Панайот Волов“ – гр. Пловдив. Предстои една различна родителска среща в прогимназиален етап.
Среща на учителите с родителите на учениците от 5. до 7. клас, превърнала се във вълнуващо преживяване за всички участници. Учениците изненадаха своите родители с празничен концерт. Бивши ученици споделиха свои мотивиращи мисли за значението на образованието, за ролята на родителите, за възможностите, които им е предоставило нашето училище.
Родителите дълго аплодираха учителите и участниците в концерта. Представи се добър и запомнящ се пример за взаимодействие.

Публикувано в Uncategorized | Коментирайте

НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО В ОУ „ПАНАЙОТ ВОЛОВ“ – ГР. ПЛОВДИВ

Публикувано в Uncategorized | Коментирайте

Есенен спортен празник

С много усмивки и страхотни преживявания започна есенният спортен празник на нашето училище  –  Основно училище „Панайот Волов“, гр. Пловдив. В  него взеха участие децата от ГЗПО и учениците от 1. до 7. клас. Стартът бе даден с музика и много настроение. Бяха организирани щафетни игри, в които се показаха отлични умения и

способности;  бягане, дърпане на въже, скачане на въже, футбол, волейбол са само част от спортните надпревари. Игрите бяха оспорвани и изпълнени с много вълнуващи моменти не без участието и напътствията на учителите.  За доброто настроение на спортисти, родители и учители  музиката звучеше през цялото време.

Публикувано в Uncategorized | Коментирайте

Ден на будителите

Слънчевото утро на 28.102022 г. събра ученици, учители и родители в двора на ОУ „Панайот Волов“ – гр. Пловдив, за да  отдадат почит на делото на просветители, книжовници, борци за национално освобождение, всички, които са съхранили през вековете духовните ценности на българската нация и нейния морал. 1 ноември е празник и на новите будители – учителите. Защото поставят окуражаваща ръка на детското рамо. Защото със спокойствие насочват в правилната посока. Защото изпълват с признателност детските очи. Защото градят доверие, където притесненията и границите между хората не съществуват. Защото създават изцяло нова действителност, която влияе, променя и обогатява.

Публикувано в Uncategorized | Коментирайте

откриване на учебната 2022/2023г.

 

Днес,15.09.2022г. Михаил Крантов – директор на ОУ „Панайот Волов“гр. Пловдив

откри новата 2022/2023 учебна година.

 

 

 

 

 

 

 

 

КВАЛИФИКАЦИОННА ДЕЙНОСТ

На 08.09.2022г. и 09.09.2022г. съгласно заповед РД-10-1108/06.07.2022г. на Директора на ОУ“ Панайот Волов“ град Пловдив   и Решение на Педагогически съвет № 9 / 05.06.2022г. ще се проведе обучение на педагогически и непедагогически персонал на тема:                                                                                 „Модели за интервенция при работа с деца и ученици от уязвими групи и техните семейства. Превенция на отпадането на ученици и мерки за задържането им в училище“.

Публикувано в Uncategorized | Коментирайте

КВАЛИФИКАЦИОННА ДЕЙНОСТ

На 05.07.2022г. се проведе обучение на педагогическите специалисти,

насочено към екипната работа, на тема: “ Планиране, организация и документиране на процесите в училище“.

Публикувано в Uncategorized | Коментирайте

Състезание с велосипеди, тротинетки и ролери

 

 

 

 

 

 

 

На 29.06.2022г. от 10.00 часа се организира мероприятие по плана на комисията по БДП. Участие взеха ученици от ОУ „Панайот Волов“. Те се състезаваха с електрически тротинетки, велосипеди и ролери. Необходимо бе да спазват определени правила при управлението на съответните превозни средства. Учениците показаха завидни знания усвоени през учебната година. Съдействие оказаха училищните медиатори и много преподаватели.

Публикувано в Uncategorized | Коментирайте

НП „Участвай и променяй – родителят, активен партньор в училищния живот“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

През учебната 2021/2022 година ОУ „Панайот Волов“ работи по НП „Участвай и променяй – родителят, активен партньор в училищния живот“. Програмата включва следните дейности:

  • Дейност 1. Организиране и провеждане на срещи с родители – включени 16 паралелки и проведени 32 срещи с родители.
  • Дейност 2. Организиране и провеждане на общо мероприятие.

 

На 10.06.2022 г. се проведе общо мероприятие – заключителна част по  НП „Участвай и променяй – родителят, активен партньор в училищния живот“. Общото мероприятие беше под формата на хепънинг – „Заедно можем повече“. В него участваха ученици от начален и прогимназиален етап и техните родители. Под ръководството на Валентина Калева, Еленко Гешев, Шабан Гебов и Нели Николова учениците поздравиха гостите с кратка програма изпълнена с песни и танци.

Активни в хепънинг „Заедно можем повече“ бяха и нашите гости:

  1. Михаил Казанджиев – Директор на ПГКИТ „Д – р Иван Богоров“, ученици от училището и техните преподаватели. Учениците бяха в ролята на манекени и дефилираха с красиви рокли, обувки и чанти изработени от тях в часовете по практика. Ученик от 10 клас демонстрира своите фризьорски умения върху произволно избран гост от публиката. В края на своето представяне учениците подариха малки подаръци на част от публиката.
  2. Ракип Юсеин – здравен медиатор към Община Пловдив, район Северен. Той проведе беседа с публиката на здравна тема – лична хигиена на ученика и семейството.

С много музика и танци учениците показаха как училището може да стане привлекателна среда за всички – учители – родители – ученици.

Публикувано в Uncategorized | Коментирайте

Екскурзия до парк – остров „Свобода“, гр. Пазарджик

На 10.06.2022 г. се осъществи извънучилищно мероприятие с ученици IV-VII клас.

Публикувано в Uncategorized | Коментирайте

заповед на Директора на ОУ „Панайот Волов“ град Пловдив за провеждане на  учебно занятие и тренировъчна евакуация на 18.05.2022г.  на тема:

1. Поведение и действие при пожар“

2. „Поведение и действие при терористична атака“

Заповед за евакуация

Баскетболна среща по случай Европейския ден на спорта в училище проведоха ученици от пловдивските ОУ“ Панайот Волов“ и ОБУ “ Йордан Йовков“.Домакин на срещата беше ОУ“ Панайот Волов“гр. Пловдив.

 

 

 

 

 

 

 

 

ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА ОУ „ПАНАЙОТ ВОЛОВ“ ГРАД ПЛОВДИВ

 

 

 

 

В нашия град има много училища. Всяко едно от тях има свой облик. Основно училище „Панайот Волов“ се отличава със своя колорит сред всички останали. Учителите и учениците в нашето училище умеят да тачат традициите и да създават нови.

ДНЕС УЧИЛИЩЕТО НИ ЧЕСТВА СВОЯ ПАТРОНЕН ПРАЗНИК, чието име е на великия революционер, апостолът от четвърти революционен окръг, Панайот Волов.

Паметта на поколенията е основата, върху която се гради настоящето и е мерило за достойно бъдеще. Гордеем се с историята на нашето училище! Винаги на този ден се събираме да се поучим от живота и делото на нашия патрон, да получим своя урок по родолюбие.

Специалният ни  ден започна с богата програма: стихове, танци, песни и игри. По традиция празникът завърши с българско хоро.

 

 

 

Публикувано в Uncategorized | Коментирайте