Класно ръководство

Класно ръководство

Алманах"100 години свободен Разлог" 

Учениците от Х – А клас се включиха активно в събирателска дейност за алманах „100 години свободен Разлог” . Издириха всички улици, носещи имена на герои, загинали за свободата на Разлог и подговвиха материали за тях.

 Прелиствайки страниците на историята учениците се върнаха към събитията, свързани с освобождението на родния край – Освобождението на България, Кресненско-Разложкото въстание, Илинденското въстание от 1903 г. Запознаха се със сраженията, водени на Предел по време на Междусъюзническата война. С проведения поход до паметник-чешма „Бог да прости” учениците  почетоха паметта на войниците и офицерите загинали достойно за свободата ни.


Баба Марта бързала, мартенички вързала

БАБА МАРТА БЪРЗАЛА, МАРТЕНИЧКИ ВЪРЗАЛА….

Толкова много настроение и приятни емоции за празника създадоха момичетата от класа, поздравявайки всички ученици и учители с прекрасния български празник!

 

Пресконференция "Алкохол, тютюнопушене или здраве – изберете сами"

 В СОУ ”Братя Петър и Иван Каназиреви”- гр.Разлог се проведе пресконференция на тема „Алкохол и тютюнопушене или здраве-изберете сами”. Пресконференцията се организира от учениците от Х-А клас с класен ръководител Елена Тумбева .

  Ученическата пресконференция даде възможност на „представителите на медиите” да зададат въпроси, свързани с влиянието на алкохола и тютюнопушенето върху хората. На въпросите за пагубното въздействие на тези отрови отговаряха компетентно „лекари”, „икономисти”, „юристи”, „химици”, „педагози” , „историци”, „икономисти” и други. А младите  артисти- ученици с ръководител Росица Тумбева създадоха неповторима атмосфера на пресконференцията.

Участниците в пресконференцията заявиха твърдо: „Избираме здравето”.


8 – март

Жена на болката,
една жена,
жена, ах, колкото
земя една.

И не за спиране,
                и не за брод.
                Едно събиране,
                един живот.
                                И не обятие
                                на огън прост.
                                Едно разпятие –
                                един Христос.
                                                Жена – врата
                                                отвъд света.
                                                                               
Евтим Евтимов

 

С едни от най-красивите български  стихове учуниците от Х – А клас поздравиха своите учителки по повод  8 –март, пожелавайки им много здраве и усмивки!

Световен ден на водата – 22 март
 

Във връзка със Световния ден на водата учениците от Х-А клас посетиха Пречиствателна станция  на град Разлог. Инж. Зоя Липева  коментира необходимостта и представи пречиствателна станция като едно съвременно съоръжение за пречистване на отпадните води. Учениците  с интерес проследиха целия цикъл на пречистване, запознавайки се с механичното, химично и биологично очистване на водите.  

Успешно представяне на състезание

Учениците  Цветелина Атанасова, Гергана Иванова, Мария Крънчева, Иван Даракчиев, Петър Коков,Велина Кърджиева, Александра Златанова  участваха в състезанието за творческо писане на английски език, организирано от Корпусана мира. За успешното си участие получиха сертификати, а Цветелина Атанасова продължава участието си и на национално ниво.

Световен ден на Земята – 22 април

Учениците от Х –А клас се включиха активно в отбелязване на Световен ден на Земята – 22 април и националната кампания”Да почистим България за един ден”. Момичетата от класа почистиха класната стая, а момчетата прекопаха и засадиха цветя в училищния двор.

 

 

 

 

 

 

Последни публикации