Работа по проекти

НП „Участвай и променяй – родителят, активен партньор
в училищния живот“

 2020/2021 учебна година

Основната цел на проекта е привличането на родителите в училищния живот на децата им , което ще допринесе за по-лесната адаптация и социализация на учениците в училищната среда; ще превърне училището в подкрепяща, приемна, безопасна и желана среда за преживявания и учене на учениците; ще развие положително им отношение към ученето и редовното им посещение в училище.

По-конкретните цели са активно участие на родителите в обсъждането на актуални за децата им въпроси от училищния живот; при вземането на решения и тяхното реализиране; в предлагането на различни теми за дискусия, в провеждането на различни инициативи и събития. Също така подобряване на комуникацията между родител-учител-ученик за изграждане на доверие, уважение и толерантност. И не на последно място активното участие на родителите в организирането и провеждането на срещи на паралелката.

На 01.09.2020г.  беше организирана и проведена среща с родителите на учениците 5в клас. Първата среща с петокласниците бе под следния наслов:

„ДОБРЕ ДОШЛИ В ПЕТИ КЛАС“

Срещата беше опознавателна среща-беседа. Родителите бяха запознати с новата организация на учебния материал, учебните предмети, преподавателите по тях, както и с начините на проверка и оценка на знанията. Родителите получиха информация за това какво ще учи детето в училище, в какви училищни инициативи, клубове и проекти може да участва. Родителите бяха информирани и привлечени да вземат участие в обучението и в училищния живот на детето си,като при нужда те ще се свързват с преподавателите, а и ще могат да помагат на детето си вкъщи.

Втора среща на 22.10.2020 г като част от проекта „УЧАСТВАЙ И ПРОМЕНЯЙ – РОДИТЕЛЯТ, АКТИВЕН ПАРТНЬОР В УЧИЛИЩНИЯ ЖИВОТ“ под наслов:

„За по-добър климат в учиище – заедно, задружно, с общи усилия“

Петокласниците от СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ изненадаха своите родители с придобити умения, хобита и таланти, които демонстрираха по време на емоционална вечер в стола на училището . Те направиха кратка равносметка на изминалите месеци в нова образователна среда, изразиха своите очаквания и мечти. След като презентираха постиженията си от входните нива по различните предмети в рубриката „Дневникът говори“, петокласниците показаха, че умеят да се трудят, но и да се забавляват.