Среща на първокласниците с писателя Иван Раденков

Среща на първокласниците с писателя Иван Раденков

Срещата с първокласниците от 120 ОУ се проведе на 22.04.2016г. Инициативата е на родител от класа на г-жа Р. Георгиева. Присъстваха децата от четирите паралелки.

Иван Раденков е авторът на приключенията на Унки Марлюнки, които вече са в три  тома („Невероятните приключения на Унки Марлюнки” , „Унки пътешества в космоса”, Унки и великаните“) , един от най-усмихнатите мъже, четящ, пишещ, музикален и мислещ – каква по-хубава комбинация, за да се включи в едно малко предизвикателство и да разкаже за своята „книжна биография”.  „Книгите за татковци и синове“ са всъщност за приятели – в тях отсъства назидателният тон, разликата в годините като че ли се стопява, а Унки (бащата) никога не гледа Джони (сина) отвисоко, от позицията на родител.

С  добро настроение, под формата на игри и песни учениците се запознаха с героите. Изгледаха и кратко филмче, част от романа. Попяха и песнички заедно с автора. С огромен интерес изслушаха историята за раждането на книгата и пътя и от печатницата до детските ръце.

Получиха автографи от  Иван Раденков на закупените от тях  книжки с приключенията на Унки.

Прекрасен празник!