ПОКАНА

ПОКАНА

ЗАПОВЯДАЙТЕ  НА  ТРАДИЦИОННИТЕ НИ  КОЛЕДНИ  БЛАГОТВОРИТЕЛНИ  БАЗАРИ ПОД НАДСЛОВ „БИБЛИОТЕКАТА – МОЯТ ПРОЗОРЕЦ КЪМ СВЕТА – ИЗГРАЖДАНЕ НА БИБЛИОТЕЧНО-ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР“

14.12.2016г. от 18 часа – прогимназиален етап

15.12.2016г. от 18 часа – начален етап

 

Днес четвъртокласниците от ЦДО, под ръководството на г-жица Симона Христова имаха среща с известния коментатор по колоездене Евгени Ставрев. Децата бяха подготвили предварително проекти на тема колоездене и слушаха с удоволствие интересния разказ на коментатора за любимия му спорт. Г-н Ставрев отговори и на многобройните въпроси на любопитните ученици.
Браво за интересната инициатива на младата учителка!

Екологична инициатива

Екологична инициатива

 „Да спасим от изсичане една малка гора!”

  Скъпи ученици,

В тези прекрасни есенни дни 120 ОУ “Г.С.Раковски”

за пета година стартира екологичната инициатива

  „Да спасим от изсичане една малка гора!”

От 21.11. до 24.11.2016г. включително,

от 7,45 до 8,00 часа и от 13,15 до 13,30 часа,

всеки един от Вас може да предаде своите количества хартия

на I етаж при главния дежурен учител и домакина на училището.

Рециклирането на стара хартия ще спаси от изсичане много зелени дървета.

Нашата инициатива не само ще покаже позитивното ни отношение към екологичните проблеми на планетата, но и голямата ни любов към българската природа.

 

Еразъм +

От тази учебна година 120 ОУ започва нов проект по програма Еразъм +. Той е посветен на доброволчеството и предприемачеството. Нашето училище ще има възможността да си партнира с учители и ученици от Великобритания, Турция, Литва и Италия.

(.doc)Повече за проекта Еразъм +

„БИЛКИТЕ В КУХНЯТА НА БАБА“

(.pptx) Презентация

„БИЛКИТЕ В КУХНЯТА НА БАБА“

Съвместен българо –македонски проект  между 120 ОУ и ОУУ „Гоце Делчев“ Скопие – център.

С този проект искаме да покажем на нашите деца и техните семейства красотата, силата и вкуса на билките, да  възродим забравените традиции за приготвянето на храна, лекарства и козметика по забравени рецепти. По този начин ще ги провокираме да общуват повече с природата и помежду си. Всяко семейство и дете, участващо в проекта ще може да открие своя гоздба или лек, ще започне да води по-здравословен начин на живот, ще опазва по-ефективно природата и ще заживее в по-голяма хармония с нея.

ЦЕЛИ :

1.Опознаване и използване на билките като подправка в кухнята и като лекарство. Формиране на навици за здравословно хранене;

2.Екологично образование и възпитание, използване на свободното време за съприкосновение с природата ;

3.Осъществяване на приятелски контакти с учениците от различни държави ;

4.Изграждане на модели за  сътрудничество, уважение към културата на други народи и отстояване на приятелството като висша хуманна и сакрална ценност;

През месец октомври се осъществи вторият етап от проекта „Билките в кухнята на баба“.  В този етап протекоха учитело-ученически визити в София и Скопие. Децата се запознаха с най-често срещаните билки на територията на двете страни и тяхното приложение в кухнята. Месиха национални хлябове, шиха торбички за билки, направиха ароматни чайове.