„Палтото на Доброто“ /по „Серафим“ – Й.Йовков/ – групов проект на 6.клас – по време на дистанционното обучение 2020

Към това платно на Sway

Поздрав по случай 24 май от Директора на 120 ОУ

Скъпи колеги, приятели, съмишленици и мечтатели!

24 май е свещен празник, защото е празник на духовността, на просветата, културата и славянската писменост. Тази писменост, която ни е съхранила като народност, като личности и която се борим да пребъде, за да пребъдат мечтите ни за светло и прекрасно бъдеще. Няма сърце, което да не трепне при звуците на „Върви народе възродени…“ и да не сведе глава пред величието на словото, на българското слово, което ни превежда през величествените епохи на човешкото развитие до върховете на световното познание. На 24 май се прекланяме и пред труда на българския учител- понесъл на раменете си огромната отговорност да просвещава и възпитава най- голямото съкровище на земята- децата. В неговите очи свети възторженият пламък на амбицията да подкрепи и насърчи колебливата детска ръка, изписваща първата думичка „мама“. В неговото сърце гори безкрайната сила на търпението, добротата, толерантността и съпричастието. Затова се прекланяме пред скромния, всеотдаен човек- УЧИТЕЛЯ!

Мили мои учители! Винаги съм знаела, защото съм го откривала със сърцето си, но през последните месеци истински се убедих какво съкровище имам в училището ни. И това съкровище сте вие- трудолюбиви, търсещи, непокорни, смели, упорити, борбени и влюбени в живота и в децата- на които давате част от душите и сърцата си! Вие сте онази сила, без която животът би спрял. Вие сте онази стихия, която преобръща детския свят и хармонизира въображението, изважда най- прекрасното от всеки и му дава надежда и вяра в един по- добър свят. Благодаря ви, че ви има такива, каквито сте! Благодаря за силата да превъзмогнете безсънните нощи, тежките дни, сълзите и огорченията, болките и обидите понякога! Бъдете здрави и благословени с харизмата, която имате, с обичта на хората и признателността на поколенията! Уверена съм, че щом вас ви има, винаги ще има и „Върви ,народе възродени!…“ Обичам ви!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Цветанка Тонева

11 май – ден на почит към делото на пресветите братя първоучители Кирил и Методий

Празнична програма на столични училища по повод 11 май – ден на почит към делото на пресветите братя първоучители Кирил и Методий, организирана от Регионално управление на образованието – София-град и Столична община. Начало-11 май 2020 11 часа.

https://www.youtube.com/watch?v=vF-clmS2wdQ&feature=youtu.be