Брой 3, стр.2

Диди 2 клас

ЗИМА

Бяла зима е навън

падат мънички снежинки

и покриват с нежен пух

вред полета и градинки.

 

Щипкат бузките червени

на засмените деца…

Колко са щастливи само,

баба Зима е дошла.

 

Слагат шалче, ръкавички.

Грабват кънки и шейнички,

падат, стават по снега.

Ех, че радост е сега!

Милена Александрова 4 клас

***

Коледа, Коледа наближава.

Една свещичка заблестява!

Втора, трета и четвърта палим

раждането на Христос да славим.

Кремена Стоянова 4 клас

                                                  

СЪН

Вечерта преди Коледа легнах развълнувана. С нетърпение очаквах следващата сутрин, когато под елхата щяха да ме чакат куп подаръци. Затворих очи, но сънят не идваше.

Не зная колко време беше минало, когато в тишината дочух шум откъм хола. Станах от леглото и изтичах натам. Когато светнах лампата, видях белобрад старец, облечен с червено-бял кожух. Той пъргаво отскочи и се опита да се скрие. Помолих го да се приближи. Попитах го кой е и защо е в хола ни. Отговори ми, че е Дядо Коледа и разнася подаръци. Току-що оставил и моя под елхата.

Отначало не му повярвах, но той ми показа писмата, които му бях писала. Помоли ме да не казвам на никого за срещата ни. Все още с недоверие аз поисках да ме повози с вълшебната си шейна и да му помогна да раздаде подаръците по-бързо.

Усетил сякаш моето предизвикателство, старецът хитро се усмихна. В следващия момент вече стоях в шейната и летяхме нагоре в небето. Малки камбанки покрай нас пееха коледни песни.

Минахме през много градове и села. Навсякъде беше украсено с гирлянди и разноцветни лампички. Сякаш летяхме над море от светлини. Не пропуснахме нито едно селце, нито една къща. Всяко дете получи своя коледен подарък.

Изведнъж се събудих в леглото. Разбрах, че съм сънувала. Въпреки това ме преследваше чувството, че съм преживяла нещо вълшебно. Усещането, че си помощник на Дядо Коледа и раздавш късчета радост на хората, е незабравимо!

Елеонора Митрева 5 клас

рисунка Дани 2 клас

Дани 2 клас

 

Коментарите са затворени.