Брой 3, стр. 5

 

СЛЕДВАЙТЕ МЕЧТИТЕ СИ!

 

Интервю с Евелина Тодорова от 6б клас, носител на златен медал от ХIII Национален балетен конкурс и стипендиант на Община Бургас

– Евелина, ти получи стипендията за талантливи деца на Община Бургас. Разкажи ни за този твой успех?

– През пролетта участвах в ХIII Национален балетен конкурс, където спечелих I награда в трета възрастова група ( 12 -16 г.) в раздел класически балет, солово изпълнение. Заради тази награда по предложение на моята класна, г-жа Хоптериева, Община Бургас ми отпусна едногодишна стипендия.

– Как се почувства, когато разбра, че спечели?

– Щастливата новина ми съобщи първа Капка Роглева – моята учителка по балет. В този момент се почувствах изключително щастлива. Разбира се, веднага споделих със семейството ми. Те също бяха много щастливи за моя успех.

– Каква е детската ти мечта, свързана ли е с балета?

– Мечтата ми е един ден да стана прима балерина и да танцувам по големите световни сцени. Много искам и да преподавам балет на деца, да ги накарам и те да заобичат това изкуство.

– Има ли известна балерина, на която би искала да приличаш?

– Преди време бях на лагер в с. Марян. То се намира в Еленския балкан. Там се запознах с Диляна Никифорова и с Красимира Колдамова. Това са големи имена в българския балет, а за мен са най-добрите у нас в областта на това изкуство. Бих искала да вървя по техните стъпки, а защо не и да ги надмина.

– А какви са твоите бъдещи планове?

– Моите бъдещи планове са да кандидатствам в Националното училище за танцово изкуство в София, но това ще стане най-рано след като завърша 7 клас. Искам да продължа да танцувам, за да мога един ден да стана професионална балерина.

– Кога се зароди любовта ти към балета, кога за пръв път почувства магията на танца?

– Не мога да кажа кога за пръв път съм почувствала любов към балета. Танцувам от петгодишна. В началото може би е било магия, а любовта е дошла по-късно.

– Какво ти дава и какво ти отнема балета?

– Танцувам почти всеки ден по около два часа. Това е време, когато моите приятели са заедно и се забавляват, а аз не мога да бъда с тях. Освен това ми отнема и много енергия, измарям се, но пък чувството за добре свършена работа е много приятно.

– След като балетът ти отнема толкова време и енергия как се справяш в училище?

– Смятам, че се справям добре. Любимият ми предмет в училище е математиката. Обичам да решавам задачи, харесва ми да уча. С удоволствие ходя на училище, защото там се срещам с приятелите ми и ни е много забавно заедно.

– Какво ще пожелаеш на приятелите и съучениците си от СОУ „Йордан Йовков” по случай Коледните и Новогодишните празници?

– Пожелавам на всички винаги да следват мечтите си и да не се отказват, ако по пътя си срещнат трудности. Нека не забравят, че преодоляването на трудностите е част от удоволствието по пътя към успеха.

 

Коментарите са затворени.