Брой 2, стр. 1


ЧЕСТИТ 24 МАЙ!
 

На нашите учители

 

В „Йовков“ – училището на моите мечти,
учителко –   там си  ти.
С любовта си ни даряваш,
в сърцето си  ни приютяваш.

Награда за труда ти вложен  в мен –
прекрасен стих и песен с тих рефрен,
задачи сложни и земи далечни,
урокът ти – да бъдем по-човечни…

 

Наградата ще бъда аз –
добра и силна, знаеща във час,
с мечти, които стигат до звездите
и СМЕЛОСТ да осъществя мечтите

Кетрин Станимирова Дишкова – VІ клас

Скъпи ученици, уважаеми колеги,

всяка година 24 май идва с блясъка на своята тържественост. Носейки възрожденския си дух през годините, той се е утвърдил като най-светлия, най-съкровения, най-българския празник!

Това е „Денят на буквите, на просветата, на духа”! И на гордостта на поета Иван Вазов, написал ,че „ И ний сме дали нещо на света – и на вси славяни книги да четат.“

Това е денят, в който усещаме себе си като неделима част от световната цивилизация. Защото българското слово от древни времена има своята писменост, своя знак върху културното минало, настояще и бъдеще на света.

На този ден се прекланяме пред учителите, които с душа и слово всеотдайно и неуморно изграждат духовната крепост на знанието!

Този ден е личен празник за всеки един от нас! Чрез него се връщаме към спомена –за първата учителка, за първите книги, тържества, състезания, олимпиади, конкурси! Стъпки,изминати от всеки един от нас по широкия път на знанието!

Това е Денят, който обединява; денят, на който българският народ отбелязва духовното си пробуждане и вечния си стремеж към усъвършенстване чрез словото, образованието, науката, културата.

 

 

 Да ни е честит празникът и да пребъде във времето!

 

Анна Пенева – Директор на СОУ "Йордан Йовков"

Коментарите са затворени.