2017/2018 уч. година

Дейности по програма „Киберскаут“

Шест ученика от 5 клас от СУ „Васил Левски“ взеха участие в обучителна програма „Киберскаут“. Тяхната основна мисия е: Популяризиране на основните рискове в интернет пространството и съответните начини за справяне с тях по метода „връстници обучават връстници“. За целта с помощта на учителите по ИТ децата избраха име на отряда – „Cyber Security Team“, създадоха група във Facebook – Помощ в интернет-Cyber Scouts, изработиха лого, банер, табло, брошура и презентация на тема „Основните рискове в интернет пространството“, която представиха пред своите съученици. За изпълнение на поставените им мисии получиха максимален брой точки.

Инициатива „Учител-будител в дигиталната ера 2017“

С учениците от групата по „Информационни технологии 3 клас – III група“ по проекта „Твоят час“ се включихме в инициативата „Учител-будител в дигиталната ера 2017“.

Всички ученици седнаха в полукръг, за могат да се виждат. Дискутирахме какво означава думичката „умение“, какви умения притежават те в реалния свят и какво означават „дигиталните умения“,  като свързахме думичката умения с интернет. Учениците бяха доста активни в часа, като изразяваха своите мнения и спориха по някои въпроси. Представих им и предоставения ни от „Safenet“ презентационен материал.


 

Часът на кодирането

Седмицата 4 – 10 декември е обявена за седмица на кодирането в световен мащаб. Учениците от 10 в клас достигаха до различни нива на избраните от тях игри от сайта code.org чрез код във вид на блокове.

Снимки от „Часът на кодирането“ можете да видите тук.