Извънкласна дейност

Успешен финал на „Ученически практики“

На 31.05.2013 г. завършиха работата си учениците от специалност „Фризьорство“ на ПГ „Димитраки Хаджитошин“ по проект „Ученически практики“.

В продължение на три месеца младежите отработиха предвидените по проекта 240 часа в реални работни условия в два фризьорски салона на ТПК „Хигиена и красота“ под ръководството на екип учители от Професионалната гимназия и наставник от фирмата– работодател. Практиката приключи със заверка на стажантските книжки на учениците и с комплексна оценка по зададени критерии, която ще бъде нанесена в сертификата, получаван от всеки участник в проекта.

Работата в реални работни условия срещу договорено заплащане дава на учениците ценен практически опит и самочувствие, както и възможност за развиване и повишаване на придобитите в училище знания и умения и за успешна професионална реализация.

Материал по темата може да намерите тук

 

ПРОЕКТИ

Проект "Училище за себеутвърждаване и подготовка за европейски хоризонти – УСПЕХ"

Клубове 2012 – 2013 учебна година

Клуб ОБИЧАИ И ТРАДИЦИИ

Картина2

Учениците се запознават с празниците и традициите във врачанския край, свързани с надеждата на хората за благополучие и късмет и с християнските ценности. Клубът изработи Православен есенно-зимен календар и подготви две изложби – на традиционни коледни ястия и на мартеници. 

 

Клуб МЛАД СТРОИТЕЛ

Картина10

Учениците се запознават с нови материали и технологии в областта на строителството, мазилките и бояджийските декоративни покрития. Участват в професионални състезания и в ремонтни дейности на училищни помещения.

 

ЕКОКЛУБ

Картина4

Учениците се запознават със значението на екологията за опазването на природата като цяло и осъзнават ролята на всеки човек за запазване на екологичното равновесие. Посещават защитени природни обекти и различни инсталации за опазване на околната среда.

 

ТЕАТРАЛНО СТУДИО

photo_verybig_1058516

Учениците се запознават с шедьоврите на театралното изкуство от древността до днес, посещават и обсъждат театрални постановки. Изучават и упражняват актьорско майсторство и активно участват във всички училищни празници и тържества.

 

Ателие СРЪЧНИ РЪЦЕ

Картина17

Учениците придобиват знания и умения в областта на шивашкото майсторство. Изработват различни шевни изделия, които представят на изложби и ревюта.

 

Ателие БОДИАРТ

 Копие от IMG_3280-001

Учениците изучават историята и традициите на бодиарт и бодипейнтинг, запознават се с материалите и техниките за рисуване върху различни части на тялото и се упражняват с огромно желание. Придобитите умения демонстрират на атрактивни ревюта. 

 

 

 

 

 

 

Секция ФИТНЕС

Картина6

Учениците разучават и изпълняват упражнения за развиване на физически качества, красиво и хармонично тяло, като ги съчетават с подходящ режим на хранене. Създават се трайни навици за изпълнение на комплексите упражнения и в домашни условия.

 

Проект "Ученически практики"

В реална работна среда учениците от специалностите Строителство и архитектура, Сухо строителство и Фризьорство усъвършенстват придобитите в училище знания и умения, усвояват нов практически опит в съответствие с променящите се условия на труд с цел по-добра професионална реализация . Работодатели – партньори по проекта са следните врачански фирми: "Опал 94", "Строителна компания" ООД, "Иванов – 53" ЕООД, ТПК "Хигиена и красота", ЕТ "Алаброс" – Методи Георгиев.

Картина14

Картина22

 

СЪСТЕЗАНИЯ ПО ПРОФЕСИИ

 

СПОРТ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *