ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

24 май — денят, в който отдаваме своето уважение и благодарност към светите братя Кирил и Методий. Благодарение на тях имаме уникален и благозвучен език, на който казваме най-скъпите думи, пожелания и изречения, които осмислят и променят живота ни. Нека празнуваме деня на славянската писменост, за да покажем на света това, с което се отличаваме и с което се гордеем.

Честит ден на славянската писменост! Честит 24 май! Нека уважаваме и пазим своето най-голямо богатство и гордост — словото. То ни е помогнало да оцелеем в трудни моменти да се запазим като нация. То ще ни помогне да израснем духовно и да се отличим от останалите, защото нашето слово е уникално и заслужава да го пазим като очите си.

Да си спомним за трудния път на създаването на езика ни. Да склоним глава пред мъчениците, които са дали всичко от себе, за да го опазят и предадат на поколенията. За тях и за нас днес славянският език си остава нещо свято.

Какво бихме правили без тази омайна и сладка реч?! Тя е част от нас и определя нашата идентичност. Честит празник на всички!

Буквички редя в редички за радост на всички

Публикувано в Новини. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *