ГРАМОТА

Публикувано на от ousvkl | Коментирайте

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

24 май — денят, в който отдаваме своето уважение и благодарност към светите братя Кирил и Методий. Благодарение на тях имаме уникален и благозвучен език, на който казваме най-скъпите думи, пожелания и изречения, които осмислят и променят живота ни. Нека празнуваме деня на славянската писменост, за да покажем на света това, с което се отличаваме и с което се гордеем.

Честит ден на славянската писменост! Честит 24 май! Нека уважаваме и пазим своето най-голямо богатство и гордост — словото. То ни е помогнало да оцелеем в трудни моменти да се запазим като нация. То ще ни помогне да израснем духовно и да се отличим от останалите, защото нашето слово е уникално и заслужава да го пазим като очите си.

Да си спомним за трудния път на създаването на езика ни. Да склоним глава пред мъчениците, които са дали всичко от себе, за да го опазят и предадат на поколенията. За тях и за нас днес славянският език си остава нещо свято.

Какво бихме правили без тази омайна и сладка реч?! Тя е част от нас и определя нашата идентичност. Честит празник на всички!

Буквички редя в редички за радост на всички

Публикувано на от ousvkl | Коментирайте
Публикувано на от ousvkl | Коментирайте

11 май – Св. Св. Кирил и Методий

На 11 май българският народ почита Светите равноапостоли и просветители Кирил и Методий. Този ден се утвърждава през Възраждането като важен ден от празничната система на българите – Ден за почит на светите братя Кирил и Методий – създатели и разпространители на първата славянска азбука – глаголицата.
Да пребъде делото им през вековете!
Честит празник!
Публикувано на от ousvkl | Коментирайте

9 МАЙ ДЕН – НА ЕВРОПА и ДЕНЯТ НА ПОБЕДАТА


Публикувано на от ousvkl | Коментирайте

6 май – Ден на храбростта, Българската армия и Гергьовден

На 6 май празнуваме Ден на храбростта, Българската армия и Гергьовден – един от най-големите празници в народния календар, отбелязван в чест на Свети Георги Победоносец – победителят и възстановителят на хармонията в природата, връщащ вярата в доброто. И както се пее в една българска народна песен:

„Хубав ден Великден, още по-хубав – Гергьовден…“

Гергьовден е един от най-обичаните пролетни празници, тъй като бележи началото на пролетта. Той е свързан с пробуждането на природата и с раззеленяването на гори и ливади, насищащи въздуха с аромат на цветя, треви и билки.

Честит празник!


Публикувано на от ousvkl | Коментирайте
Публикувано на от ousvkl | Коментирайте

НАЦИОНАЛНА ЕЛЕКТРОННА БИБЛИОТЕКА НА УЧИТЕЛИТЕ

https://e-learn.mon.bg/

Публикувано на от ousvkl | Коментирайте

ЧЕТЕНЕТО В СВЕТА НА СЪВРЕМЕННОТО ДЕТЕ
Проучване на читателските практики при деца от седем до единадесет години

Уважаема госпожо/господине,
Във връзка с провеждано научно изследване, обръщаме се към Вас с покана да споделите какво, кога, къде, как и защо чете Вашата дъщеря/ Вашият син. Мнението Ви е важно за всички нас!
Резултатите от настоящото изследване ще Ви бъдат изпратени по електронна поща, ако желаете.
Настоящото проучване се извършва по Проект с договор № КП 06-М35/3 от 18.12.2019 г. на тема:
„Изследване на съвременни образователни програми на културни институции в България“ с ръководител д-р Соня Спасова, финансиран от Фонд „Научни изследвания“ при МОН.

доц. д-р Росица Кръстева и екип
Университет по библиотекознание и информационни технологии,
гр. София

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeSYaInPtbMyEMWPe81BNsMVGH6IgNN2cgBB4HLAbbwELuojQ/viewform?vc=0&c=0&w=1

Публикувано на от ousvkl | Коментирайте

MICROSOFT TEAMS
Служебните акаунти на всички учители и ученици от вида хххххх@edu.mon.bg са създадени от МОН на база данните от НЕИСПУО и са персонални. Те са валидни, докато учителят преподава в системата на училищното образование, респективно докато ученикът посещава училище от 1-ви до 12-ти клас.
В момента тези акаунти могат да бъдат използвани както за вход в Teams/Office365, така и за новосъздаденото хранилище за учебно съдържание на адрес https://e-learn.mon.bg/, като поетапно ще се работи и върху интеграцията им както с останалите системи, поддържани от МОН, така и с външни приложения, предоставящи безплатни услуги.
Всички лични данни, свързани с тези акаунти са на сървърите на Mинистерството на образованието и науката. Потребителските имена са анонимизирани и не съдържат лични данни.

Публикувано на от ousvkl | Коментирайте