Седмица на бащата

 

Събитието „Седмица на бащата” е традиционно  за нас и очаквано с интерес и вълнение от децата  и родителите, тъй като то се провежда от самото начало и училището е посланник на

 Национална кампания „Да бъдеш Баща”

Както винаги, приготвихме покани, съобщения и брошури и ги разпространихме навсякъде – и в училищния сайт, и във фейсбук – групите на класовете, и в Class Dojo – система за управление на поведението на учениците, която дава връзка между класната стая и семейството.

Направихме кът с материали във фоаето на училището и презентирахме инициативата на електронното табло на входа.

„Ние сме чудесен и готин втори в клас!”- това изписаха с имената си  29 –те второкласника, под специалното ръководство на г-н Червенков, таткото на Иво в една интересна интерактивна игра – кръстословица. За награда ядоха вкусни мандаринки и ръчно направени здравословни бонбонки. Благодарим му, че отново ни беше на гости в Седмицата на бащата!

Боровинково смути за “добро утро” , приготвено “на живо” от Крис – таткото на Ани, редовен участник в Седмица на бащата. Децата разбраха, че съществуват много и различни варианти за приготвяне на напитката, но в общи линии всеки е свободен да импровизира и да подбира съставките според личните си вкусови предпочитания и здравословни нужди..Благодарим му за вкусното участие!

Впечатляващо беше  присъствието  в Седмицата на бащата на д-р Бранимир Кирилов, чието име се свързва с изграждането, имиджа и развитието на българската школа по дентална имплантология и пластика.Той даде ценни съвети за здравето на зъбите и подари на децата книжка с рецепти за здрави зъби. Заедно с второкласниците  разигра отборна стратегическа игра, която тренира много качества. Отборът – победител завоюва пълна торба с вкусни мандаринки. Благодарим!
С таткото на Моника – г-н Стоянов пихме прясно изцедени сокчета от портокал, ябълка и морков и говорихме за витамините.

Откъде и преди колко години са се появили някои от основните

храни – растения в България? – прекрасна презентация на Алег Краев – татко на Слав, който се беше постарал да направи табло с различните растение и ни го подари за класната стая.


И още едно “вкусно” участие в Седмица на бащата на шеф Милен Стефанов – татко на Дари, който ни приготви в кабинета по готварство едно здравословно лакомство, наречено “Ядеш и ревеш”.
Е, никой не рева, но всички се облизваха!

За кокоса, за полезните храни, за Дядо Коледа, за послушанието в училище и за още други неща,  ни разказа и почерпи с домашно приготвени здравословни бонбонки таткото на Гого Коматински – Г-н Йордан Коматински.

Г-н Красимир Вълчев – министър на образованието – също уважи инициативата на училището и  беше гост в 1.а клас. Първокласниците изслушаха с интерес приказката, в която малкото мече започнало да се храни здравословно.

Някои от нашите татковци се включиха във фотоконкурса Chef ТАТКО, като сготвиха вкъщи вкусна и здравословна вечеря за семейството.

Всички посещения за заснети и със снимките са направени видеоклипове, които се излъчват на видеотаблото в училището. А на всеки участник в Седмицата на бащата беше връчен специален сертификат за участие.

Благодарим на всички, които ни подариха от времето си и ни забъркаха нагледно рецепти с ценните съставки желание, търпение и любов!

 

Красимира Таскова, кл. р-тел на 2.в клас,

Главен учител на 120 ОУ „Г.С.Раковски”