Съвети за облекло

  • Подходящо облекло за бизнес дами

Дамите, които работят в бизнес среда, със сигурност са наясно, че облеклото им е от огромно значение.

В деловия дрескод има няколко изисквания, които трябва да се спазват, особено ако фирмата, в която работите, има конкретни изисквания към облеклото.

ато начало забравете за дълбоките деколтета и късите поли. Мнението, че жената трябва да използва телесните си дадености, за да пробива в бизнеса, е ограничено, сексистко и грозно.

Ако искате вашите бизнес партньори и колеги да ви взимат на сериозно, то по-скоро заложете на стилната и класна визия и на интелектуалните си качества.

Както вече стана ясно, прекалено щедрите деколтета, голият гръб и възкъсите поли е по-добре да ги оставите извън офиса.

Съобразете се с естеството на работата ви и изискванията за облекло в компанията и инвестирайте в създаването на подходящ гардероб.

pizap.com14646064637571

 

За строги бизнес срещи задължително се спрете на панталоните с ръб, саката и ризите или на роклите в един цвят и класическа кройка. Обувките трябва да скриват пръстите и да се носят с чорапогащник. Ако сте обули високи чорапи със силиконов ограничител, то се уверете, че лентата на бедрата не се очертава под полата ви.

Ограничения в цветовия подбор няма. Като цяло обаче не е добре да изпадате в крайности и да се покривате от глава до пети в един единствен цвят, особено ако той е черен. Правилото за не повече от три цвята е най-доброто, към което може да се придържате. Ако роклята ви е в черно, то разнообразете с розово фишу и обувки, например.

Чантата и обувките може и да не са в един тон, въпреки че е препоръчително, но ако сложите колан, то задължително трябва да е в сходна цветова схема като обувките.

Никакви презрамки и закопчалки на сутиени не е добре да се виждат през блузата ви. Ако не ви е удобно да носите сутиен през целия ден, се насочете към ластичните спортни бюстиета. Те вършат чудесна работа.

В никакъв случай обаче не си позволявайте гърдите ви да се очертават или прозират под ризата.

Не всеки е свикнал да ходи ежедневно облечен с костюм. Постарайте се всички дрехи, които взимате за работа, да ви бъдат на първо място удобни.

Ризите, които се прибират в пола или панталон, е добре да ги вземете по-дълги или да бъдат риза-боди. Така ще избегнете некомфорта от това всеки път като седнете ризата ви да се надига и да трябва да я прибирате обратно.

Що се отнася до обувките, класиката е висок тоk

ofis-icin-sonbahar-kiyafetleri-2014-2015

 

  • Какви дрехи са подходящи за пълни жени

Това, че сте с наднормено тегло не означава, че не можете да изглеждате страхотно. Създайте си стилен гардероб от подходящи за вас дрехи. Научете се как да скривате или акцентирате върху различните части на тялото си.

  • Цветове

Основното правило тук е, че тъмните цветове крият, а светлите – подчертават. Така че, обличайте това, което не искате да бие на очи в тъмни тонове и показвайте хубавите си страни със светли.

Избягвайте хоризонталните ивици, а също и дрехи с едри шарки. С тях ще изглеждате визуално още по-пълна.

Открийте кои цветове ви отиват. Те могат да накарат кожата ви да сияе, докато погрешните ще ви направят да изглеждате бледи и уморени.

дрехи-а

  • Точният размер

Не носете облекла, които са ви прекалено стегнати – с тях ще изглеждате още по-големи. В същото време не обличайте и твърде провиснали и безформени тоалети. Дрехите ви трябва да не са плътно прилепнали, а да падат леко и свободно около тялото.

  • Носете подходящо бельо

Бельото е в основата на външния ни вид. Специално за дамите – един добър сутиен ще повдигне бюста и ще подчертае талията ви. За да загубите няколко сантиметра от ханша, носете боксерки с висока талия. Има огромен избор от стягащо бельо, с което да се чувствате по-слаба.

  • Подходящи поли и панталони

Пълните дами трябва да избират поли и рокли във формата на буквата А. Панталоните не бива да са разкроени. Едни прави дънки в тъмен цвят, с подходяща туника отгоре, са отличен изборpizap.com14646078408351

  • Носете дрехите си с увереност

Купувайте си това, което ще ви отива, разчитайте на цветовете, моделите и декорациите, за да отвличате погледите от излишните килограми.

Животът е твърде кратък, за да се чувствате нещастни заради теглото си. Всеки има недостатъци. Научете се да обичате себе си, а тоалетът ви просто ще бъде черешката на тортата.

 

  •  Какво да облечем за сватба?Какво да облечем когато сме канени на сватба? Ето това е наистина предизвикателство!
    Хубаво е, че обикновено близките и приятелите ни канят от по-рано, така че психически, физически и финансово да се подготвим за събитието.
    Дали ще трябва да се повталим, дали ще трябва да си освободим съответния ден или пък да не планираме екскурзии, ремонти или гости по това време. Дали трябва да отидем при шивач? Има прекалено много условности, които трябва да премислим и предвидим, за да може да сме толкова красиви на сватбата, колкото би ни се искало.
    Ако сме чести и желани гости на сватби на близки и познати може би имаме няколко подходящи тоалета и просто можем да ги сменяме, така че да не се повтарят и злите езици да ни обсъждат, че на всяка сватба ходим все с една и съща розовка дантелена рокля. Е, наша си е – можем да си ходим с нея където и когато си поискаме, нали? Не е тяхна работа, но все пак ни се иска да сме различни, красиви и издокарани.
    С какво трябва да се съобразим?
    Времето на сватбата – дневна или вечерна. От тук можем да се насочим към късо или дълго – не че е някакво правило, на което трябва да робуваме.
    Всъщност по-важно е къде е сватбата и колко официална е – дали е в старинен замък, дали е на брега на морето, на поляна на открито, в по-обикновен или в по-луксозен ресторант.
    Хубаво е да се съобразим с всички тези подробности, за да не се окаже, че уж сме облечени като за сватба, но сме се надиплили с хиляди воали и воланчета, а другите са семпли по студентски. И излиза, че ние не сме в тон с празника.
    Затова е добре още при даването на поканата, младоженците да ви осветлят относно цветовете на сватбата, дрескода – може да желаят всички дами да са с дълги рокли или пък да имат акцент в някакъв определен цвят. Разбира се това са изисквания към предимно към шаферките, но все пак, когато ви намекнат какъв стил сватба си представят, може да се облечете подходящо. Ако ще е студентска метълска сватба защо ще са ни дългите рокли и голите гърбове?
    Забранените цветове за гостите на сватбата са белият – запазен е за булката, и черният. Колкото и да ни се струва удобно да си облечем малката черна рокля за празнични случаи, не бива. Повечето дами, разбира се, по една или друга причина не съобразяват, но все пак е добре да имаме и някоя по-светла рокля за весели събития. Практичните дами избират костюми, които освен на сватба, могат да облекат и на коктейл, на делова среща или на кръщене, но пък е интересно да се видим и в друга светлина – шармантни, ярки, неповторими. Дали пък в този ред на мисли няма да има повече предлагане не само на булчински рокли под наем, но и на празнични рокли под наем? Сватбата си е едно празнично шоу, една весела забава и можем да си позволим дрехи, които няма къде да облечем другаде. Въпросът е, струва ли си да инвестираме в такива само за един ден?

     

    pizap.com14646084247301