Съвети за грим

Грим от професионален гримьор – почти всяка жена се е възползвала от него за специалните поводи в живота си (абитуриентски бал, сватба). Изисканите дами, които по-често посещават официални събития, по-често носят професионален грим.

  • Професионални грим съвети

Например за дискотека е актуален силният грим – много тъмни гами на цветовете. Сенките брокат също са много модерни (поставят се съвсем лесно с лепкава основа за сенки на MAC), червилото трябва да е в тон с ружа, а сенките в никакъв случай в тон с облеклото (огромна грешка, която българките обичат да допускат). Ружът се нанася по бузите, имитирайки „срамежливо изчервяване“

.shutterstock_94893034a

  • Какъв трябва да бъде сватбеният грим?

Сватбенният грим не трябва да е тъмен в никакъв случай, но основата трябва да е много внимателно поставена и на много силна светлина. Булката ще е на всички снимки и клипове от събитието, което следва и младоженецът да е леко гримиран за съвършената вечер. Според мен при една булка се набляга най-много на основата и ружа, след това на очите, които трябва да са в неутрални цветове. По-пестеливо с черния молив, а за устните се позволява ярко червено червило(много отива на бели дрехи и е страшно актуално).

2014-gelin-makyajı-modelleri

  • Силно очертани очи или устни, наситени с цвят?
    Грим съвет: Очи – опушени, може и с перлени сенки. Устните, ако ще са тъмни – кърваво червени!
  • Как се постига ефектът „чувствени устни“?

Всъщност се постига доста лесно – по целите устни се слага матово червило (предпочитаният цвят) и в основата на горната и долна устна се нанася два тона по-светло, но перлено. Ако нямате перлено червило, използвайте перлени сенки за очи, които да са поне два тона по-светли от червилото. А ако искате ефектът да е по-дълъг, не нанасяйте гланц върху създадения шедьовър.11534_2

  • Какъв трябва да бъде ежедневният грим?

Ежедневният грим трябва да бъде лек. Задължително се ползва крем или фон дьо тен със слънцезащитен фактор поне 15, за по-чувствителни кожи до 25,  розов руж по бузките (имитираме естествено изчервяване), фиксиране на веждите (не рисуване), спирала и гланц.

günlük-makyaj-727x384

  • Какъв цвят грим подхожда на блондинките?

Гримът на блондинките – това е много важна тема. В случаите, когато блондинките не са със светли очи (сини, сиви или зелени) тези жени нямат никакъв цвят по лицето (всичко се слива в кафяво-бежовата гама – руса коса, бежова кожа и кафяви очи). Такива жени просто трябва да се гримират, ако искат да изглеждат добре, а не като болнави: руж по бузите, за очите – зелени, лилави, розови и всякакви цветни сенки за очи, цветни ружове, цветни червила, но да се придържаме в един нюанс за цялото лице, разбира се.

hanimlar-yuz-sagligi-d7608642ade60389fc49

  • Какъв цвят грим подхожда на  брюнетките?

очно поради цвета на косата си брюнетките са наричани – горещи жени. Брюнетките не се нуждаят от много силен грим, защото просто не им е нужен. Забележете сами, че брюнетките по улиците и заведенията не са толкова силно гримирани, повечето са с дебели и красиви вежди, което изразява още повече едно лице. За тях мога да кажа, че имат усещане за цвят в лицето си и не се нуждаят от много грим и препоръчвам лек грим.

bac664c3-17e2-420a-b6b3-f24834e3441b