„Рома Прайд“ – Седмица на ромската гордост и култура

Image result for рма прайд

Учениците  с подкрепата на образователния ни медиатор Ивета Иванова, отбелязаха “Рома Прайд“ – Седмица на ромската гордост и култура с поредица от събития, които  стартираха от 4 октомври  и продължиха  до 10 октомври. Център “Амалипе” провежда от години тази инициатива, която стартира винаги в началото на месец октомври с поредица от кампании, свързани с представяне на ромските традиции с цел освен популяризирането им и преодоляване на дискриминацията и расизма и преодоляване на стереотипите и предразсъдъци спрямо ромската общност.

„Рома Прайд“ – Седмицата на ромската гордост и култура дава гласност на това, което остава скрито за масовата публика, показва различната страна на ромската общност, която е цветна, различна, празнична и необятна. Всичките успехи, които ромите успяват да постигнат остават завоалирани и скрити зад негативната същност, която се представя пред гражданското общество. „Рома Прайд“ е своеобразен начин да бъде чут ромският глас за промяна, за равенство, за това да бъде прието многообразието на етносите без омраза и негативни нагласи.

Няма налично описание.Няма налично описание.Няма налично описание.Няма налично описание.Няма налично описание.Няма налично описание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *