Изобразително изкуство – конкурси

VII Национален конкурс за детска рисунка – „Рецептите на баба“, 2017г.

На официална церемония с партньорството на Националния дворец на децата се извърши награждаването на участниците в конкурса.

Призови места получиха учениците от 3 а клас: Елина Тягуненко – 9 год.; Александър Миндалов – 9 год. и Дара Данчева – 9 год., с ръководител Димитринка Гетова. Специалната награда от Музикалната школа „Надежда“ бе присъдена на Елина Тягуненко, а за най-активно участие в конкурса учениците от 3 а и 3 б клас  получиха грамоти.

Национален конкурс за детска рисунка „Моето ДЗИ“, 2017г.

   Участието в конкурса се проведе в две направления: „Безопасно с приятели на пътя“ и „Безопасност на пътя с ДЗИ“. Участие взеха 33 деца от 2 а, 2 б, 3 а и 3 б клас, с ръководител Димитринка Гетова.

Конкурс за детска рисунка „Безопасност и мобилност за всички“ на Renault, 2017г.

Конкурсът се проведе в две насоки: „Как пътувах до училище“ и „Как ще се придвижвам след 100 години“. Участваха 48 деца в екипна работа от по трима в група. Изработени бяха 16 проекта според възрастовите категории – 2 а, 2 б, 3 а, 3 б, 4 б, 4 в и 4 г клас, с ръководители  Димитринка Гетова и Надежда Недялкова.

VI Национален конкурс за детска рисунка „Илюстрация по приказките на братя Грим“, Варна, 2017г.

Участие в конкурса взеха 36 деца от 2 а, 2 б, 3 а и 3 б клас, с ръководител Димитринка Гетова. Мотивирани от вълшебния свят на приказките и творчеството на братя Грим, участниците изявиха творческите си решения.

XIX Национален конкурс „Космосът-настояще и бъдеще на човечеството“, 2017г.

Конкурсът е организиран от фондация „Еврика“ и е под патронажа на първия български космонавт ген. Георги Иванов. Активно участие взеха 32 ученика от 2 а, 2 б, 3 а, 3 б, 4 б, 4 в клас в направление за детски рисунки „Човекът и космосът“, с ръководители  Димитринка Гетова и Надежда Недялкова.

Международен конкурс за детска рисунка в град Канагава, Япония, 2017г.

Със своите художествени творби, учениците от втори до четвърти клас се включиха в конкурса, с ръководители  Димитринка Гетова и Надежда Недялкова.

 

Обща художествена изложба графика и живопис на учениците от 120 ОУ „Г. С. Раковски“ в СБХ на ул.Шипка №6, 2017г.

Със съдействието на Съюза на българските художници изложбата бе организирана и осъществена. Откриването представи зам.председателя на съюза на художниците Антон Стайков.

На нея присъстваха много гости, родители и деца. Поради силното впечатление, което направи изложбата, тя ще бъде отбелязана в месечния бюлетин и сайта на СБХ.

Преподаватели: Димитринка Гетова,  Надежда Недялкова и Людмила Белишка.

Обща художествена изложба на учениците от 120 ОУ „Г.С.Раковски“ в музея „Земята и хората“, 2016г.

С партньорството на музея „Земята и хората“,  беше открита обща изложба живопис и графика на учениците от 120 ОУ. Тя отрази симбиозата между творчество и природа, природа и творчество.

Преподаватели: Димитринка Гетова,  Надежда Недялкова и Людмила Белишка.