Конкурс на тема „Как да се противопоставим на агресията в нас и около нас“.

Скъпи ученици,

В последната сряда на месец февруари (23.02.2022г.) се отбелязва „Денят на розовата фланелка“. Тази инициатива започва през 2007 година, когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърт и Травис Прайс решават да подкрепят своя приятел, като си купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат в инициативата им. Отбелязването на Денят всяка последна сряда от месец февруари ни напомня, че тормоз в училището съществува и ни подканя да помислим как да постъпим, ако разберем, че някой ученик е тормозен от друг. Защото има как и можем да се противопоставяме на тормоза ВСЕКИ ДЕН.

По повод „Денят на розовата фланелка“ тази година организираме конкурс на тема „Как да се противопоставя на агресията в мен и около мен?“. Можете да участвате в конкурса като подготвите есе, стихотворение, авторски клип или рисунка по темата. Комисия ще приеме, разгледа и награди най-добрите работи.

Очакваме с нетърпение и любопитство да разгледаме и разберем Вашите идеи и размисли по темата.

Срокът за предаване на  творби ви е 22.02.2022г. Изпращайте ги на  e-mail: kondeva@gre-rakovski.com или boyanova@gre-rakovski.com

Фланелката и розовият и цвят символизират неприемането на тормозa и насилието в училище. Затова всеки ученик и учител от нашето училище, може да покаже своята подкрепа към борбата с тормоза, като в сряда се облече с розова фланелка.