Награждаване на победителите в конкурса за образователно-програмни продукти на ДИУУ

Награждаване на победителите в конкурса за образователно-програмни продукти на ДИУУ

На 10 ноември 2018 г. се проведе церемонията по награждаването на победителите в ХIV-то издание на Конкурса за образователно-програмни продукти, организиран от Департамента за информация и усъвършенстване на учители на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Образователните продукти бяха представени от участниците в конкурса и оценени от жури.

Наградените разказаха за своята мотивация при разработката на програмните продукти, използваните технологии за изработка и езици за програмиране и ги демонстрираха при голям интерес от аудиторията.

Председателят на комисията доц. дпн Милен Замфиров и членовете на журито ас. Мария Тотоманова-Панева и ас. д-р Петър Петров връчиха наградите, осигурeни от Енвижън, на победителите в следните категории:

В образователната област Математика, информатика и информационни технологии журито определи две безспорни първи награди: на екип, съставен от Лиляна Бенчева и Полина Бенчева за образователно-програмния продукт „Уеб-базиран учебник за 8. клас по Информационни технологии“, и на Силвана Оцетова за образователно-програмния продукт „Cyberbullying“.

В образователната област Иновационни образователно-програмни продукти за обучение на деца в детските градини първа награда получи Диана Иванова за образователно-програмния продукт „Кой как се движи“

В образователната област Иновационни образователно-програмни продукти за обучение на ученици със специални образователни потребности имаше заслужени две първи награди: на Нели Вълкова за образователно-програмния продукт „Практическа българска граматика“ – терапевтично помагало за работа с деца със специални образователни потребности“ и на Радостина Славчева за образователно-програмния продукт „Тренинг за стимулиране на езиково-говорните способности при деца с риск и дефицит в езиковото и говорното развитие“.

Журито раздаде и няколко поощрителни награди на учители, които са разработили своите продукти в екип със своите ученици 

Публикувано в Без категория. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *