Опал- лечебни и магични свойства

Образуване: Опалът представлява кварц със сферична структура и различни примеси. Той се наблюдава в най- разнообразни цветове. Разновидности: Черните опали, с много тъмно сив и син, почти черен цвят са особено редки и високо ценени. Огненият опал се характеризира с жълт, оранжев или червен цвят. Той както и белият опал са много по-често срещани от черния.


Съвместимост със зодии: Подходящ е за зодиите: Рак, Везни, Риби и Скорпион , но има благоприятен ефект върху всеки негов притежател.


Лечебни свойства: 
Увеличава психическия капацитет, като творческо въображение, внася хармония в нас. Успокоява нервите.
Черният опал, когато се носи близо до сърцето на медальон или колие пази от лоши очи и защитава пътуващите до далечни земи.
Очни болести, бъбреци, панкреас. Усилва имунната система и съпротивлението на организма при епидемии.


Митични свойства: В древни времена опалът се е приемал като символ на честност и доверие. Използва се за лекуване и защита от кошмари.


Амулет: Носят късмет на притежателите си.  Опалът е много чувствителен към Вашата енергия, ако сте положително настоени, той ще ви донесе положителни вибрации, ако ли не- вероятно ще задълбочи проблема Ви.

Най – скъпият опал в света!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.