Аквамарин- лечебни и мистични свойства

Образуване: Аквамаринът е скъпоценен камък, разновидност на минерала берил с нежно син, синьозелен цвят. Името му произлиза от латинското „aqua marina'“морска вода, защото цветът на камъка напомня този на морската вода. Той се дължи на наличието на железни йони в състава му.


Съвместимост със зодии: Аквамаринът е камък на Луната. Той се свързва с различни зодии, като за всяка допринася по различен начин. Подходящ е за Рак, Риби, Скорпион, Водолей и Везни.
За Водолея Аквамарин насърчава приятелството и любовта, а за Риби осведомеността. Везните биват предупреждавани за опасности.


Лечебни свойства: Влияе на гърлената чакра – при ларингити и ангини. Камък на дихателните пътища и дробовете – облекчава различни алергии, кашлица и вирусните инфекции. Трябва да се носи близо до врата, но не и спуснат на висулка към гърдите.
В далечното минало очилата са били изработвани от аквамарин, тъй като този кристал действа и успокояващо на очите.
Аквамаринът помага за намаляването на зависимостта на човек към наркотиците!


Митични свойства: Смята се, че Аквамаринът прелива в различни нюанси на синия цвят, което зависи изцяло от човека, който го носи. Той попива емоциите на човека, ако бива носен близо до тялото.
Ако се вгледаш в Аквамарин, той действа успокояващо – също като морето.


Амулет: Дава смелост, решителност и сила. Също така Аквамаринът е камък на семейството- предпазва от кавги и раздяла. Привлича късмета.
Основен пазител на моряците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.