Ахат- лечебни и мистични свойства

Образуване:  Всяка отделна форма на ахата се образува при запълването на кухината в скалата. В резултат на това често има кръгла форма с концентрични линии, като пръстените на ствола на дърво.


Съвместимост със зодии: Близнаци, Дева, Козириг, Телец


Лечебни свойства: Подсилване на тялото и ума, дава кураж. Носен под формата на бижу стимулира сърдечната дейност, неутрализира стреса, предпазва от нервно напрежение и подпомага лечението при тежка и продължителна кашлица. Особено полезен е за децата- носи им успокоение и разсейва страха, предпазва ги от опасности.


Митични свойства:  Ахатът помага на притежателя си да реализира своите способности и желания и увеличава вярата в собствените сили. Той подобрява възприемчивостта и стимулира аналитичния капацитет. Осигурява баланс между физическите, емоционални, интелектуални и духовни състояния. Ахатът е мощен емоционален лечител, подобрява паметта и концентрацията. Пази от опасности, отблъсква мълниите и бурите. Дава сила и увенчава старанията с успех.


Амулет: Той е мощен емоционален лечител, а дравна легенда разказва, че подобрява паметта и концентрацията и повишава издръжливостта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.