Седмица на четенето

Нетрадиционни форми за активно учене

и създаване на благоприятна училищна среда

 

Ноември – месец на езиците

Седмица на четенето

Емоционален старт на Месец на езиците поставиха дейностите, свързани със Седмицата на четенето.  „Четем с по-малките“ – седмокласници със своите учители по БЕЛ Марияна Ангелова и Димитрийка Стоянова пренесоха в света на приказките малките ученици от 1. А клас с класен ръководител Светла Нейкова  и от 2. A клас, с класен ръководител Величка Дърмонска.   „Татко чете приказка“  е проведената инициатива в 1. А клас, а „Маратон на четенето“ – във 2. А клас. И в двете паралелки гостуват баща. Второкласниците четоха, разказваха и драматизираха любимата си приказка „Дядо вади ряпа‘. „Четем с мама“ – учениците от 2. Б клас заедно с класния си ръководител Татяна Грозева посрещнаха майки, които с удоволствие им четоха от книжки.

„Магията на книгите“  за учениците от 3. и 4. клас се случи под ръководството на учителите Златка Дичева и  Г. Найденова. „Четене с Вълшебник“ е другата дейност, в която се включиха третоклсници и четвъртоклсници, за да покажат своите умения за четене. Журираха Мануела Александрова и ученикът Якоб Бончев. Книгите, които децата избраха са: ,,Алиса в страната на чудесата,, , ,,Барбароните – най-новите им приключения,, , ,,Мечо Пух,, , ,,Трите прасенца,, , както и Енциклопедия на животните.

Четенето беше много интересно и журито даде на всички висока оценка.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Седмица на на четенето –  в училищната библиотека, която за своите читатели се превърна в пространство за широк спектър от цели – четене, общуване, учене, игри, срещи. „Среща с книгите“ организира Веселина Петрова, класен ръководител на 5. Б клас. Там Асен Асенов и Съби Михайлов  рецитираха стихотворения и получиха първата си книга за четене вкъщи.

„Да рисуваш с думи“ – табло, изготвено от ученици от прогимназиален етап, представящо  красиви стихове и послания, е финалният щрих на Седмица на четенето.

 

Публикувано в Uncategorized. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *