Събития

Може да бъде изображение с текстово съобщение

ЦЕНТЪР ЗА ОБЩЕСТВЕНА ПОДКРЕПА ВИДИН,

любезно и професионално  предоставиха социалната услуга подкрепа на преподаватели и ученици в ОУ “ Христо Ботев“

НА 11 ОКТОМВРИ 2022 ( ВТОРНИК ) ОТ 10.00 ЧАСА – ГРУПОВА СРЕЩА С ПОСЛЕДВАЩИ ПРИ НУЖДА И ЖЕЛАНИЕ ИНДИВИДУАЛНА РАБОТА С КОЛЕКТИВА

НА 13 ОКТОМВРИ 2022  (ЧЕТВЪРТЪК) ОТ 10.00 ЧАСА – ГРУПОВА СРЕЩА С ПОСЛЕДВАЩИ ПРИ НУЖДА И ЖЕЛАНИЕ ИНДИВИДУАЛНА РАБОТА С УЧЕНИЦИТЕ

ПРОГРАМА:

–    Педагогическо и психологическо консултиране и психопедагогическа подкрепа
–     социални умения;
–     превенция на отклоняващото се поведение

–   справяне с конфликти и кризи в отношенията

–   емоционални, комуникативни, адаптационни, затруднения в обучението

–   мотивация и справяне с трудностите


Logo        В периода

ОТ 10 ОКТОМВРИ ДО 2 НОЕМВРИ

нашите ученици участваха в КВАЛИФИКАЦИОНЕН КРЪГ  – първи етап на Олимпиадите KINGS и провериха  знанията си по 6 предмета!

Човекът и природата, български език, английски език, математика, логика, информатика

 

Учениците получиха достатъчно висок брой точки ,заслужиха своите сертификати и бяха поканени да участват във финалния етап на олимпиадите.

 


БЕЗОПАСНОСТ НА ПЪТЯ

Нашите ученици се включиха, за  да проверят и обогатят познанията си за правилата за пътна безопасност, с решаване на образователния тест-игра „Без грешки на пътя в кампанията „Заедно за безопасността на децата на пътя“    с организатори ГД „Национална полиция“ – МВР, Гаранционен фонд (ГФ) и Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) ,които призовават за повишено внимание на пътя и предлагат ангажиращ начин за подобряване на знанията и уменията на децата по отношение на правилата и безопасното поведение на пътя.

Образователният онлайн тест „Без грешки на пътя“ е ориентиран към малките участници в пътното движение.  В периода 16 ноември – 7 декември  2022 г. ще се проведе игра с награди на база на теста. Нашите ученици откриха  грешките и  посочиха какви са те в десетте представени ситуации на пътя, представени чрез картинки в онлайн теста. Нашите участници Цвети,Денис и Мариян решиха теста „Без грешки на пътя“ БЕЗ ГРЕШКА!

И получиха грамоти!БРАВО!

gramota_6122

gramota_6126

gramota_6130

Няма налично описание.

Ние сме семейство!Даваме,споделяме,получаваме образование, учим се на етика и морал и възпитаваме на  най-съкровени стойности. В нашето семейство децата получават знание,подкрепа и любов от своите учители,така както ги получават от своите  родители, а това формира тяхната личност, характер и ценностна система.

Ние се стремим да създаваме среда на постоянни взаимоотношения, грижа и мотив за развитие. Ние даваме и   познания за християнските добродетели, на които векове се е крепял българският род.

Християнското семейство е най-силната връзка между поколенията, основана на доверие и любов! В него всеки намира подкрепа, обич и топлина. Това е мястото, където винаги можеш да намериш радост и утеха.

See the source image

Посетихме Раковишкият манастир „Света Троица“ https://www.youtube.com/watch?v=-Nfz_8-DCnE

Няма налично описание.

Няма налично описание.

Няма налично описание.

На 6 декември имахме важни гости! Представители на секторПътна полиция гр.Кула и  инспектор Детска педагогическа стая гр.Кулаизнесохабеседа на тема Агресия и тормоз и направиха демонстрация  Пътна безопасност.

Няма налично описание.

 

 

 

 

14 март е Международен ден на математиката – Институт по математика и  информатика

Няма налично описание.Няма налично описание на снимката.


 


25 март – Благовещение и Ден на търпението! – ПГМЕЕ – Бургас

25 МАРТ – ДЕН НА ТЪРПЕНИЕТО

Във връзка с необходимостта младите хора да защитават общественозначими каузи

1. На дъските в класните стаи да бъде написано с едър шрифт 25 МАРТ – ДЕН НА ТЪРПЕНИЕТО.

2. В началото на всеки час в рамките на 3 минути учителите да обяснят необходимостта от разбирателство, търпение, умението да изслушваме и да уважаваме мнението на другия, защото училището е мястото, където се изграждат основите на бъдещата реализация на всеки ученик и формиране на качеството търпение в личността като гарант за устойчивостта на цялото общество към предизвикателствата на времето.

3. Нека на този ден всеки учител, ученик, директор на училище, педагогически съветник, психолог, медицинска сестра да бъдат приканвани да проявяват по-голямо търпение и разбиране към поведението, отношението, проблемите, желанията на учител, ученик, директор на училище, педагогически съветник, психолог, медицинска сестра.

4.  Учителите по български език и литература и изобразително изкуство да се изработи знак (може да бъде на картон или друга хартия и да се поставя на всеки от участниците) и послание за Деня на търпението, който да се популяризира на 25 март – ДЕН НА ТЪРПЕНИЕТО

„Човек, който е господар на търпението е господар на всичко останало.“ – Джордж Савил.

Търпението е мъдрост. Мъдрост, която не всички притежават. Мъдрост, която винаги ни помага да вземаме правилни решения. Бъдете мъдри! Бъдете търпеливи!