Национална седмица на четенето

Във връзка с Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността МОН организира и провежда Национална седмица на четенето в периода от 22 до 26 октомври 2018г.

ОУ „Св. П. Хилендарски“ участва активно в седмицата на четенето. Още в първия ден инициативите започнаха. Най-малките изработваха постери, оцветяваха приказни герои, гледаха театрална постановка, подготвена от 4.б клас. Учениците от 2.а клас четоха гатанки пред учениците от 3 клас. Учениците от 2.б клас с огромно желание се включиха в състезанията за „Най-добър четец“, „Най-изразителен четец“ и „Най-добър художник на литературен герой“. Водени от любовта към приказките и книгите, децата направиха със свои книжки класна библиотека, която ще обогатяват до края на учебната година. Разменяха със съучениците си прочетени вече книжки и споделяха, че са открили, че четенето е страшно забавно и научават нови и нови неща. Постъпи предложение тази седмица да продължи наистина „без край“. Третокласниците участваха с четене на български народни приказки, а учениците от 4.а клас гостуваха на ЦДО I група, като им прочетоха приказки и стихове и им показаха колко добре са се научили да четат. Учениците от 4.б клас се включиха и с друга инициатива – четене на адаптирани приказки на английски език с г-жа Йълдъс.

Не по-малко активни в инициативите бяха и учениците от прогимназиален етап. Четоха приказки и стихотворения от любими автори, а някои наблюдаваха и размишляваха над презентация изготвена от г-жа Парапунова- учител на ЦДО V, VII група на тема: “ Чети с мен! „.

                           

sdr