Изпращане на 7-а клас

С трогателни стихове започна тържественото изпращане на учениците от седми клас- емоционално, вълнуващо, носталгично. Прекрачиха за последен път прага на своето училище и влязоха за последно в класните си стаи.

На добър час, скъпи седмокласници! Ние вашите учители ви пожелаваме много твърдост, упоритост, постоянство, силна воля, с която да постигате  целите си! Бъдете добри, осъществявайте своите мечти и надежди! Бъдете здрави!

1 юни – ден на детето

Честит ден на детето! Нека всяко дете да бъде обичано и щастливо, нека винаги родителската любов и внимание на цялото семейство да направят детството незабравим и светъл период в живота!

С много игри, песни, танци и хора, децата от ОУ „Св. Паисий Хилендарски “ с. Краище отбелязаха международният ден на детето 1-ви юни!

Ние вече сме грамотни

Тържество, посветено на празника на буквите под надслов „ Ние вече сме грамотни“, оганизираха госпожите на първокласниците. Тържеството отбеляза успешния край на изучаването на основната книга за първокласника, а именно Букварът.
Празници много, но най-големият празник в първи клас е Празникът на буквите. Неусетно мина времето в изучаване на буквите и настъпи момента, в който с гордост първокласниците могат да заявят:

“Мога да чета и пиша!“

Гостите се насладиха на много песни, танци, стихчета и драматизации.
Тържеството завърши с хубава торта и много снимки за спомен.

Превенция за закрила на детето

Комисията по „Превенция за закрила на детето “ към ОУ „Св. Паисий Хилендарски „, представи презентация на тема: “ Не на тютюнопушенето“ пред учениците от 3-те и 4-те класове. Изготвени бяха и информационни табла с важни послания за опазване на живота и здравето на хората!

 

Национална седмица на четенето

Изминалата седмица беше посветена на четенето. От 24.03.2022г до 30.03.2022г. малки и големи четяха едни на други любими приказки, предизвикваха се с краснопис и гатанки. Обличаха се като герои от любими книги. По-големите ученици от 6а и 6б клас подготвиха рецитал на стихове от любими български автори. А учениците от 4а и 4б клас изработиха “ Дърво на знанието “ с любими книги.  Децата слушаха с интерес съучениците си и искрено се забавляваха.

3 март- Национален празник на България

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!

И тази година възпитаниците на ОУ „Св. П. Хилендарски“  отбелязаха тържествено Националния празник на Република България. Учениците от 6 б клас потготвиха рецитал и почетоха 144-та годишнина от Освобождението.

Ден на розовата фланелка

Днес е Денят на розовата фланелка против тормоза в училище.

Всяка последна сряда от месец февруари отбелязваме Деня на розовата фланелка. Тази инициатива ни напомня, че тормоза в училище съществува и ни подканя да мислим как да постъпваме ако разберем, че някой ученик е тормозен от друг. Защото има как и можем да се противопоставяме на тормоза ВСЕКИ ДЕН. Фланелката и цветът символизират неприемането на тормоз и насилие в училище.