Национална седмица на четенето в Обединено училище „Иван Вазов“ село Пашови

Обединено училище „Иван Вазов“ село Пашови,  участва активно в националната седмица на четенето . Още в първия ден инициативите започнаха.   Облечени като приказни герои ученици от 2-4. клас прочетоха приказки на децата от детската градина. Те разказаха   за   Червената шапчица и Вълкът, Кума лиса кръстница , Спящата красавица, Пинокио, Пипи  и за други приказни герои.  Децата слушаха в захлас и  разпознаваха героите от приказките, които познават.   Учениците от 6 и 7 клас  изработиха  пъстроцветни книгоразделители в часовете по Дейност по интереси. Учениците  с много труд, старание и фантазия изрисуваха книгоразделителите, които са подредени на изложба в училището.  С тях  те ще могат да отбелязват до къде са стигнали в прочита на любимите си книжки и задължителната училищна литература.

                Във Вторник учениците от началният  курс се събраха заедно с класните си ръководители в мултимедийната зала за да прочетат от своите  любими книги. Бяха прочетени и разказани много приказки.  Директорът на училището – г-н Бандьо , поздрави учениците за интереса им към книгите и им пожела те да им останат приятели за цял живот.

  В сряда, 24 октомври 2018 г.  петокласниците посетиха училищната библиотека и проведоха състезание по изразително четене на непознат текст, най-добрите бяха наградени наградата при тях грабна Фатима Ал-Сабаг. Правилата на състезанието, бяха определени от тяхната класна ръководителка г-жа Мичева. Състезание за най-добър четец се проведи и следобеда в дейност по интереси в сряда  от групите за целодневна организация в прогимназиален етап..  Ученици от двете групи  се състезаваха , и показаха своите умения  за вярно и изразително четене пред своите съученици и родители. Използвахме книги от училищната  ни библиотека. Всички спазваха регламента на състезанието и въпреки вълнението се представиха достойно.  Грамоти за „Най- добър четец“ грабнаха Емине от 5 клас и Сумейе от 7 клас..Шестокласниците избраха  да се състезават за най-добър разказвач. Учениците  се докоснаха до творбите на  Пейо Яворов и Христо Смирненски.

В четвъртия ден – четвъртък, 25 октомври 2018 г.  ученици от осми и девети клас проведоха дискусии на тема „Ролята на книгата в ежедневието ни“.  Беше им  дадена възможност да изявят уменията и знанията си в областта на българския език и литературата.

В  петък, 26 октомври 2018 г.: бяха поканени родители да  споделят  опита си  и обяснят за  ползите от грамотността.  Те получиха благодарствени писма, за участието си  и Националната седмица на четенето беше закрита.

Публикувано в актуално, празници. Постоянна връзка.