Обява за набирането на предложения за доставка на плодове и зеленчуци по схема „Училищен плод“ и мляко и млечни продукти по схема „Училищно мляко“

Обява за набирането на предложения за доставка на плодове и зеленчуци по схема „Училищен плод“ и мляко и млечни продукти по схема „Училищно мляко“.

Публикувано в Обява | Коментарите са изключени за Обява за набирането на предложения за доставка на плодове и зеленчуци по схема „Училищен плод“ и мляко и млечни продукти по схема „Училищно мляко“

Откриване на кабинет за дейности по интереси в ОУ „Иван Вазов“

На 14.03.2019г в Обединено училище „Иван Вазов“ бе отрит кабинета за Дейности по интереси по НП „Осигуряване на съвременна образователна среда“  Модул „Подкрепа на целодневното обучение на учениците“  присъствието на експерти от МОН.

Публикувано в Занимания по интереси, МТБ, новини | Коментарите са изключени за Откриване на кабинет за дейности по интереси в ОУ „Иван Вазов“

„Рожден ден на числото Пи“.

Днес отбелязахме деня на числото Пи и рождението на Айнщайн. Учениците от ОбУ „Иван Вазав“изготвиха табло, книжки и макети, с приложението на константата. В часовете по математика и ИТ, учениците ни представиха презентации и рецитираха цифрите на числото. Коридорите на училището бяха украсени с проектите на учениците, които са правили през първия учебен срок.

Публикувано в актуално | Коментарите са изключени за „Рожден ден на числото Пи“.

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!

3март,1878г.-рождената дата на свободното ни Отечество!
Ние знаем,че Свободата не ни беше поднесена на тепсия,но трябва да помним,че хиляди- знайни и незнайни – българи, руси, румънци, украинци, беларуси, арменци, естонци, финландци….отдадоха живота си,за да се сдобием с НЕЯ ! ПОКЛОН пред тяхната саможертва и проявен героизъм!
141г. след ОСВОБОЖДЕНИЕТО!
Честит ден на СВОБОДАТА!

Публикувано в актуално, празници | Коментарите са изключени за ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!

Награждаване на победителите от Ученическите спортни игри Велинград 2018/2019 година

Отборите по тенис/ момичета/от Обединено училище„Иван Вазов“ село Пашови получиха купи за спечелено второ място и за двете възрастови групи, а отборите  по волейбол/ момичета/  получиха купи  5-7 клас за  2 място  и  отбора 8-10 клас – 3 място .

Честито на победителите!!!

 

Публикувано в награди от конкурси, спорт | Коментарите са изключени за Награждаване на победителите от Ученическите спортни игри Велинград 2018/2019 година

Ден на розовата фланелка – световен ден за борба с тормоза в училище

 Всяка година последната сряда на февруари е известна като Ден за борба с тормоза в училище. Познат е също и като „Ден на розовата фланелка“. На този ден участниците носят розово, за да символизират своята позиция.
Всичко започва през 2007 г. като протест срещу инцидент, свързан с тормоз в едно училище в Канада. През 2008 г. премиерът на Британска Колумбия обявява този ден от февруари за ден срещу тормоза в училище. Всяка следваща  година все повече ученици го честват, идвайки в училище с розови тениски и дрехи, на които пише „Тормозът спира тук“ и „Ден на розовата фланелка“. Скоро инициативата се подема и от хиляди училища по целия свят. За първи път в България се отбелязва през 2012г.  Учениците от Оединено училище „Иван Вазов“ село Пашови отбелязаха ДЕНЯ НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА с интересни игри и рецитал посветен на добрината и толерантността.С това казаха НЕ НА ТОРМОЗА В УЧИЛИЩЕ.

 

 

Публикувано в изяви, противодействие на училищния тормоз | Коментарите са изключени за Ден на розовата фланелка – световен ден за борба с тормоза в училище

19 февруари – 146 години от обесването на Васил Левски

На 19 февруари 2019 г. учениците от клуб „Компютърът – мой приятел и учител“ към ОУ „Иван Вазов“ село Пашови представиха презентация за живота и делото на Васил Левски пред останалите клубове по интереси в училище. Припомнени бяха важни събития от живота на Апостола и значението на неговото дело. Участниците от VI и VII клас прочетоха любими стихотворения, посветени на Васил Левски и показаха, че неговият подвиг е безсмъртен. Заедно с другите клубове проведоха викторина.

Публикувано в Занимания по интереси, празници | Коментарите са изключени за 19 февруари – 146 години от обесването на Васил Левски

Грипната ваканция се удължава до 29 януари

Поради високата заболеваемост от грип и остри респираторни заболявания, грипната ваканция за учениците във Велинград се удължава до 29 януари /включително/.

Публикувано в новини | Коментарите са изключени за Грипната ваканция се удължава до 29 януари

Грипна ваканция от 21 до 23 януари

И училищата в община Велинград ще са в грипна ваканция от 21 до 23 януари
От РЗИ – Пазарджик уведомиха, че е възходяща тенденцията на заболеваемостта от грип и ОРЗ. Поради тази причина Оперативния щаб е взел решение, от 21 до 23 януари включително, да се прекратят учебните занятия в училищата на територията на областта. Според РУО – Пазарджик заболеваемостта сред учениците е близо 30 на сто.

Публикувано в новини | Коментарите са изключени за Грипна ваканция от 21 до 23 януари

Учениците ще избират Занимания по интереси

 

Занимания по интереси в ОУ „Иван Вазов“, село Пашови

 ОУ „Иван Вазов“ село Пашови организира кампания по включване на учениците в занимания по интереси с учениците, съгласно Наредбата за приобщаващото образование. На работно съвещание учителите бяха запознати с последните изменения на Наредбата , с ПМС №289 от 12.12.2018 г. и указанията за организиране на заниманията по интереси с учениците. Беше проведено анкетно проучване за идентифициране на заниманията по интереси, в които учениците желаят да бъдат включени. Търсените занимания по интереси ще се регистрират в електронната платформа, съгласно желанията и потребностите на учениците от училището.

Публикувано в актуално | Коментарите са изключени за Учениците ще избират Занимания по интереси

В очакване на Снежанка и Дядо Коледа

Децата от ПДГ към ОУ „Иван Вазов“ и Г-жа Болутова в трепетно очакване на Снежанка и Дядо Коледа

Публикувано в изяви, ПДГ | Коментарите са изключени за В очакване на Снежанка и Дядо Коледа

ОТКРИТИ УРОЦИ

На 31.10.2018 г. бяха проведени открити уроци по математика в четвърти клас  при госпожа Крънчова и в пети клас при госпожа Мичева и при госпожа Купенова в 1 клас.  

 

Публикувано в актуално | Коментарите са изключени за ОТКРИТИ УРОЦИ

Национална седмица на четенето в обединено училище „Иван Вазов“ село Пашови

Обединено училище „Иван Вазов“ село Пашови,  участва активно в националната седмица на четенето . Още в първия ден инициативите започнаха.   Облечени като приказни герои ученици от 2-4. клас прочетоха приказки на децата от детската градина. Те разказаха   за   Червената шапчица и Вълкът, Кума лиса кръстница , Спящата красавица, Пинокио, Пипи  и за други приказни герои.  Децата слушаха в захлас и  разпознаваха героите от приказките, които познават.   Учениците от 6 и 7 клас  изработиха  пъстроцветни книгоразделители в часовете по Дейност по интереси. Учениците  с много труд, старание и фантазия изрисуваха книгоразделителите, които са подредени на изложба в училището.  С тях  те ще могат да отбелязват до къде са стигнали в прочита на любимите си книжки и задължителната училищна литература.

                Във Вторник учениците от началният  курс се събраха заедно с класните си ръководители в мултимедийната зала за да прочетат от своите  любими книги. Бяха прочетени и разказани много приказки.  Директорът на училището – г-н Бандьо , поздрави учениците за интереса им към книгите и им пожела те да им останат приятели за цял живот.

  В сряда, 24 октомври 2018 г.  петокласниците посетиха училищната библиотека и проведоха състезание по изразително четене на непознат текст, най-добрите бяха наградени наградата при тях грабна Фатима Ал-Сабаг. Правилата на състезанието, бяха определени от тяхната класна ръководителка г-жа Мичева. Състезание за най-добър четец се проведи и следобеда в дейност по интереси в сряда  от групите за целодневна организация в прогимназиален етап..  Ученици от двете групи  се състезаваха , и показаха своите умения  за вярно и изразително четене пред своите съученици и родители. Използвахме книги от училищната  ни библиотека. Всички спазваха регламента на състезанието и въпреки вълнението се представиха достойно.  Грамоти за „Най- добър четец“ грабнаха Емине от 5 клас и Сумейе от 7 клас..Шестокласниците избраха  да се състезават за най-добър разказвач. Учениците  се докоснаха до творбите на  Пейо Яворов и Христо Смирненски.

В четвъртия ден – четвъртък, 25 октомври 2018 г.  ученици от осми и девети клас проведоха дискусии на тема „Ролята на книгата в ежедневието ни“.  Беше им  дадена възможност да изявят уменията и знанията си в областта на българския език и литературата.

В  петък, 26 октомври 2018 г.: бяха поканени родители да  споделят  опита си  и обяснят за  ползите от грамотността.  Те получиха благодарствени писма, за участието си  и Националната седмица на четенето беше закрита.

Публикувано в актуално, изяви | Коментарите са изключени за Национална седмица на четенето в обединено училище „Иван Вазов“ село Пашови

ЦЕЛОДНЕВНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ОБУЧЕНИЕ

На 17.X.2018г. в ОУ „Иван Вазов“, Директорът на училището Мустафа Бандьо зарадва учениците с нов кабинет  за дейности по интереси, реализиран по проект „Целодневна организация на обучение“, на стойност 10000 лева. Кабинетът е богато обурудван с материали, пособия и игри, с които ще се обучават и забавляват учениците от I-ви до IV клас. Директорът поздрави учениците по повод новите придобивки, като им пожела ползотворно обучение и весели игри. Любознателните многознайковци се впуснаха в нови приключения в света на науката още в първия миг на новооткрития кабинет.

Публикувано в МТБ, ЦОУД | Коментарите са изключени за ЦЕЛОДНЕВНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ОБУЧЕНИЕ

Благотворителна кампания „Капачки за усмивки“

На 22.03.2018 г. стартира благотворителна кампания „Капачки за усмивки“, в която учениците, учителите и помощният персонал на ОУ „Иван Вазов“,с.Пашови  участват активно ежедневно.

Публикувано в актуално | Коментарите са изключени за Благотворителна кампания „Капачки за усмивки“

Нови ученически шкафчета обновиха интериора на Обединено училище „Иван Вазов“

Нови ученически шкафчета обновиха интериора на Обединено училище „Иван Вазов“ село Пашови. Придобивката е по Национална програма „ Осигуряване на съвременна образователна среда“ , модул „Осигуряване на ученически шкафчета“. Закупуването на шкафчета е една от мерките, които се предприемат за омекотяване на ученическите раници. Целта е учениците да съхраняват  в тях учебниците , учебните комплекти, помагалата и други материали, необходими за образователния процес, екипи за физическо възпитание и лични вещи.

        

Публикувано в МТБ | Коментарите са изключени за Нови ученически шкафчета обновиха интериора на Обединено училище „Иван Вазов“

Съобщение

На 10.09.2018г. от 13.30 ч. в учителската стая на ОУ„Иван Вазов“ село Пашови ще се проведе редовно заседание на Обществения съвет към училището при следния  Дневен ред 1.Съгласуване на училищния учебен план за учебната 2018/2019 г. 2. Други. С материалите за предстоящото заседание може да се запознаете от 01.  09. 2018г. в канцеларията на училището.

 

Публикувано в Обществен съвет | Коментарите са изключени за Съобщение

Съобщение

         На 30. 07.2018 г.  от 13.30 ч. в учителската стая на Обединено училище Иван Вазов“ ще се проведе заседание  на Обществения съвет на училището, при следния дневен ред:   1.  Съгласуване на  избора на учебници и учебни комплекти за III, VII и  IX клас   за учебната 2018-2019 г.   2. Отчет на бюджета за  второто тримесечие.

Публикувано в Обществен съвет, съобщения | Коментарите са изключени за Съобщение

СЪОБЩЕНИЕ!!!

Уважаеми родители, във връзка с приключване на проекта „Твоят час“, можете да попълните анкета до 01.07. С тази анкета искаме да проучим каква е степента на удовлетвореност от участието на детето ви в дейности по проекта „Твоят час“.
Анкетата е онлайн и е анонимна.
Линк за попълване: http://tvoiatchas.mon.bg/Parents-Questionnaire.aspx

Публикувано в новини, съобщения, твоя час | Коментарите са изключени за СЪОБЩЕНИЕ!!!

Спортен празник

В  ОУ „Иван Вазов“ с. Пашови на 30.03.2018г. бяха проведени много състезания и игри, в които учениците от училището състезаваха  и много се забавляваха.

                          

Публикувано в актуално, празници, спорт | Коментарите са изключени за Спортен празник

Седмицата на детската книга 2018 г

По случай седмицата на детската книга 2018 г. в ОУ „Иван Вазов“ с. Пашови се проведе среща на учениците с Алексей Мазълов,  бяха прочетени някои приказки, осмокласниците  бяха подготвили презентация, която запозна присъстващите с живота на едни от най-великолепните герои от приказки на всички времена, написани от велики писатели. Проведе се и викторина с въпроси, свързани с презентацията.

Публикувано в изяви, празници | Коментарите са изключени за Седмицата на детската книга 2018 г

Съобщение

Публикувано в съобщения | Коментарите са изключени за Съобщение

Открит урок по Музика

Днес в Обединено училище „Иван Вазов“ село Пашови в пети клас се проведе открит урок в часа по Музика. На откритият урок присъстваха Директора на училището и преподаватели от прогимназиален етап.

Публикувано в актуално, музика, новини | Коментарите са изключени за Открит урок по Музика

ЧЕСТИТА ПОБЕДА!!!

     Днес в  Община Велинград бяха наградени победителите в ученически игри 2017/2018 година.
  Нашето училище спечели II място  по  тенис на маса момичета 5-7 клас с отбор: Емине Ибрахим, Авиша Мърцева , Фатиме  Баде, и Фатиме Марок от 7 клас;   II място  по  волейбол момичета 5-7 клас с отбор: Ханифе Болут, Фатиме Марьок, Сумейе Ходжа, Айше Гюнай , Фатиме Баде и Фатиме Купенова и   III място  по  волейбол момичета 8-10 клас с отбор:  Арфие Мурад, Айше Мечкарова, Шефка Крантева, Салихе Бандьо, Фатиме Марьок.
БРАВО МОМИЧЕТА!

Публикувано в актуално, награди от конкурси, новини, спорт | Коментарите са изключени за ЧЕСТИТА ПОБЕДА!!!

„ Мила, моя мамо…“

 Децата  от  детската градина към училището ни  в село Рохлева уважиха празника на жената – 8 март със специална програма, сърдечни пожелания и много цветя и подаръци за майките…

Публикувано в ПДГ, празници | Коментарите са изключени за „ Мила, моя мамо…“