НАЧАЛО

Ако искаш да развалиш деня на сърдития – дай му усмивка.
А ако решиш да го направиш приятел – подари му две :) .

ДОБРЕ ДОШЛИ В СТРАНИЧКАТА НА УСМИВЧИЦИ –

СОУ „НЕШО БОНЧЕВ“  – ГРАД  ПАНАГЮРИЩЕ

Днес, когато разглеждате този сайт ТЕ вече са пораснали деца.
Тук са запечатани мигове, които сме изживели заедно в онзи период от училищния им живот, който винаги оставя следа.
За времето, когато този спомен ще ни кара да се УСМИХНЕМ и си спомним с ДОБРО…
???????????????????????????????
 Мили момичета и момчета, мои Усмивчици,
БЪДЕТЕ  СМЕЛИ – не се страхувайте да казвате, когато не сте съгласни, когато не ви харесва, не ви е интересно или  не разбирате нещо.

БЪДЕТЕ УВЕРЕНИ – борете се за знанията и мненията си, а не за оценките.

БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ,  защото грешките са начин да се учиш, а неуспехът не е провал, а възможност да опиташ отново.

ПОСТАВЕТЕ СИ ЦЕЛИ, за да имате мечти и да знаете, че единствено от вас зависи да ги постигнете.

Бъдете не само добри ученици, а преди всичко ДОБРИ ХОРА.

Вие сте достатъчно умни, смели и различни, и ще намерите пътя си. Питайте, мислете и обсъждайте, изразявайте мнения  и  правете открития. А някога, може би, ще промените  и това, в което ние не успяхме…

НА ДОБЪР ЧАС И УСПЕХ!     


ЧЕСТИТА БАБА МАРТА, УСМИВЧИЦИ! ДА СТЕ БЕЛИ И ЧЕРВЕНИ,

РУМЕНИ, ЗАСМЕНИ!

знайко2015

След успешно представяне в първи кръг на състезанието право за безплатно участие в областния кръг получиха Гергана Зайкова и Стела Куруджиева. Този кръг е присъствен и участниците трябва да изготвят своите проекти в рамките на 90 минути. Очаква ни сериозна работа.Браво, момичета и Успех!

JAM School Program “Just A Minut”  

1

 Тази година 12 февруари 2015 г. , 10:00 часа местно време беше  обявен за JAM световен рекорд за физическа активност. Това е една забавна кампания, в която е необходимо ВСИЧКИ да спрат и само за една минута да направят своята фитнес пауза. Над 30 000 училища с 10 милиона ученици преподаватели и родители, участници   от  50 щата и 13 страни  са се забавлявали активно.

Направихме го  и ние. За трета поредна година IVв   се включи  в тази инициатива, защото:

 • Забавление си е!!!
 • Създава чувство за приобщаване и емоция от общуването;
 • Няма оценка и не е състезание;
 • Почивката на мозъка подобрява работоспособността чрез повече енeргия и новo пренастройване;
 • Добавя още физически активни минути в натоварения училищен ден и зарежда с емоция.

http://u4ili6teto.bg/nbschool/ СОУ „НЕШО БОНЧЕВ“ във виртуална среда за обучение

От средата на октомври нашето училище вече разполага със свое виртуално обучително пространство в интернет. Всеки учител и ученик разполага с парола за достъп. Платформата предлага разнообразни съвременни интерактивни методи, които правят часовете в училище по-интересни, а и домашните работи не толкова досадни. С повече предварителна подготовка от страна на учителя урокът за упражнение върху четене с разбиране може да се превърне в игра от типа «Бесеница» или «Стани отличник».Чатът в тази образователна среда е не просто чат, а консултация и полезен диалог.Подготовката ни за ВО върви с пълня сила.

 

За седма поредна година Джуниър Ачийвмънт България е организацията – домакин на Световната седмица по предприемачество за страната ни. През 2014 тя ще се проведе в периода 17-21 ноември 2014 г., с гама от събития, в които ДАБ е организатор и/или участник.Целта на глобалната инициатива, в която през миналата година се включиха 140 държави и 7,500,000 души, е да вдъхнови младите хора да изследват потенциала си и да се развиват чрез иновации и въображение. В рамките на тази седмица милиони млади хора по света вземат участие в инициативи, насърчаващи предприемаческо мислене и поведение, генерирайки нови идеи и търсейки нови пътища за развитие.

банер

Нова папка_AutoCollage_11_Images

 

 

 

Онлайн среща на десетокласници с предприемача Дарин Маджаров, създател на ucha.se

???????????????????????????????Джуниър Ачийвмънт стартира нова инициатива, която дава възможност на ученици и учители от цялата страна да се се запознаят виртуално с някои от най-перспективните бизнес лидери на България.Повече информация за събитието ще научите тук.


Всяка сутрин учениците от IVв клас  влизат в класната си  стая и се вглеждат в стената. Да, най-обикновената  училищна стена боядисана с блажна боя.Търсят промяна. Каква промяна ще попитате вие? В Стената, която  оживява с образите на така познатите ни приказни герои Алиса и  Пинокио, Червената шапчица и Мечо Пух…Ще кажете какво пък толкова. Просто рисунка. Да, ама не съвсем, защото е рисувана от съученичката им  Стела.

Два пъти в седмицата тя заедно със своя учител по рисуване Нистор Хаинов творят и създават онази атмосфера в класната стая, която ни кара да поглеждаме всяка сутрин с интерес  и да търсим промяната. А тя е навсякъде около нас:

в класната стая – пъстра, интересна и желана, в децата – разбрали, че могат  да променят  света около тях и  в Стела – повярвала, че мечтите се сбъдват.

111

ЗЕЛЕНО УЧИЛИЩЕ

Без име7

Детски приключенски лагери на Вила Горски кът – (пакет 3нощувки/4 дни+път=140лв.в периода 26-30 май 2014г.)


6Без имеУсмивчици” –те от III В клас на СОУ „Нешо Бончев”  са  регистрирани за участие в Световния JAM Рекорд и ще стартират своя  уелнес  още на 16 септември.

Готови са  за новото предизвикателство, защото :

 • Забавление си е!!!
 • Всеки прави същите неща по същото време;
 • Създава чувство за приобщаване и емоция от общуването;
 • Няма оценка и състезание;
 • JAM упражненията помагат да се подобри силата, състоянието и координацията;
 • Почивката на мозъка подобрява работоспособността чрез повече енeргия и новo пренастройване;
 • Добавя още физически активни минути в натоварения училищенден, зарежда с емоция.

Повече информация  тук.

Днес, 26 септември в 10 часа ученици от различни класове от СОУ „Нешо Бончев” се включиха в световната инициатива JAM School Program “Just A Minut”  за  световен  рекорд за физическа активност. „Усмивчици”-те от IIIВ се готвеха за този ден от първия учебен ден. Изработването на постер, баджове и редовните тренировки бяха част от учебния процес. Забавните упражнения внасяха тонус в началото на учебния ден, разтоварваха учебния час  и  създаваха музикален фон  на междучасията.JAM (2)

Днес в рамките  на обявените минути за световен рекорд  те изгледаха клипчето по програмата, изпълниха предложените упражнения и  припомниха важността на ежедневния навик за физическа активност. С много старание и настроение те изпълниха своята физминутка  „The Gummy Bear Song”. За добрата работа те получиха заслужената  почерпка от бонбони … ”Гумени мечета”.

 С това програмата не приключва. Децата ще продължават да танцуват, защото вече знаят, че силният  дух се крие в здраво тяло.

ПАРАД НА ХВЪРЧИЛАТА

===============================================

БРАВО! БРАВО! БРАВО!

P1050796На 23 март в София се проведе финалният кръг на Communic@teIT 2013 – национално състезание за ефективно използване на информационни технологии в общуването. Организира се за първи път през 2012-2013 година в отговор на нарастващата нужда от изграждане в училище на умения за комуникация в реални ситуации, подпомогнати от ИКТ. То е насочено към ученици във всички възрастови групи от 1-12 клас в няколко категории. До финала бяха допуснати първите 10 участника във всяка от тях, класирани от комисията, оценяваща заявките от предварителния кръг.

Второкласничката от СОУ „Нешо Бончев” Стела Куруджиева спечели правото си да участва във  финала,  премери сили с деца от различни краища на страната в категория „компютърна рисунка” и се представи успешно.

Финалният кръг бе присъствен и се състоеше в задача със значим характер и социална насоченост , изпълнявана в реално P1050799време и под наблюдение на съответното жури.
Оценяваха се  не само технически умения за работа, но и способността за обясняване и оригинално представяне, формулиране и аргументиране на позиция.

Повече информация можете да намерите тук

        ……………………………………………………………………….