ДЖУНИЪР АЧИЙВМЪНТ

Онлайн среща на десетокласници

с предприемача Дарин Маджаров, създател на ucha.seIMG_0740

 

Джуниър Ачийвмънт стартира нова инициатива, която дава възможност на ученици и учители от цялата страна да се се запознаят виртуално с някои от най-перспективните бизнес лидери на България. Първата онлайн среща се състоя на 17 януари 2014 г. от 12.30 ч. На нея десетокласниците от СОУ „Нешо Бончев” съвместно с учителите Л. Табанджова и П. Дюлгярова се включиха в онлайн среща  с Дарин Маджаров, млад предприемач, създател на образователната онлайн платформа Уча.се. Чрез видео уроци по различни предмети и за различни класове платформата дава възможност на учениците да учат бързо, лесно и интересно и да усвояват успешно учебен материал, който иначе им изглежда сложен.

По време на онлайн срещата бончевци заедно с други свои връстници от страната имаха  възможност да чуят от Дарин как е започнал своя бизнес, какво го е вдъхновило, защо е избрал точно образователната сфера, какви предизвикателства е преодолял и какви са бъдещите му планове.

Дарин Маджаров е автор на над 550 видео урока по Математика, Физика, Химия, Биология, Английски език и други. Целта му е да превърне Уча.се във виртуалната среда, на която учениците от това и darinбъдещите поколения се вдъхновяват, учат и се подготвят за училище. Дарин завършва с медал за отличен успех (6.00) Априловска гимназия през 2006 г. През периода 2006 – 2011 г. получава бакалавърска и магистърска степен по електроника и компютърни науки в Jacobs University (Якобс Университет) в Бремен, Германия. От 2011 г. е докторант в областта на възобновяеми източници на енергия и електрически коли в KU Leuven (Католически университет, Льовен), Белгия.


ВИЗИТКА:

Джуниър Ачийвмънт България: Основана през 1997г., Джуниър Ачийвмънт България е член на организацията Junior Achievement Worldwide (JAW) и нейното регионално подразделение Junior Achievement –Young Enterprise Europe (JA-YE). Джуниър Ачийвмънт е водещата организация с най-дълга традиция в предлагането на съвременни програми и курсове по бизнес, икономика и развитие на предприемаческия дух чрез образователни и практически дейности по икономическа и финансова грамотност, бизнес умения, лидерство и стратегии за успех. Курсовете са насочени към млади хора от 6 до 25 годишна възраст.