Състезания и олимпиади

Резултати от Общински кръг на олимпиада по Математика

Резултати от общински кръг на олимпиада по БЕЛ

Резултати от Общински кръг на олимпиада по Биология и здравно образование

Резултати от Общински кръг на олимпиада по География и икономика

–––––––––––––––––––––––––

Резултати от Коледно Математическо Състезание 2018г. – 8.12.2018г.


Ловешка област беше представена от Ивилин Стойчев (10 Б клас) и Георги Йотов (11 А клас), и двамата – ученици от ПГМЕТ – Троян.

1 2

След оспорвана борба през трите състезателни дни нашите представители заеха призови места в своите групи. Поздравления за тях и техните преподаватели: инж. Веселин Дудевски и инж. Стефка Стайкова-Станчевска!

3 4

________________________________________________

ГОЛЯМ УСПЕХ ЗА  ТРОЯНСКОТО МЕХАНО В НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ

След като спечелиха  Регионалния кръг за „Най –добър млад автомонтьор и водач на МПС” и класирайки се за Националния кръг, отборът на ПГМЕТ – Троян в състав: единадесетокласниците  Георги Йотов, Слави Стойчев, Николай Христов и Филип Филипов и техните ръководители инж.Милен Радков, инж.Мариан Шейтанов и инж. Петър Комитов се завърнаха от гр.Пазарджик с множество награди.

2

Състезанието се проведе  от 14 до 16 април. Първият ден проверката беше по теоретичната подготвеност на децата. Учениците решаваха тест за автомонтьори и тест по БДП. След изнасяне на резултатите стана ясно, че учениците от ПГМЕТ – Троян са постигнали максимален брой точки по БДП и водят в класирането, заедно с отбора на ПГ по транспорт „Гоце Делчев“ – гр.Пловдив. На теста за автомонтьори Георги Йотов и Филип Филипов постигат максимален резултат и във временното класиране за автомонтьори отборът е на трето място.

3

През втория ден учениците изпълняваха различни практически задания за автомонтьори, а през третия ден се проведе индивидуалното състезание за водачи на МПС.

В крайното класиране учениците на ПГМЕТ – Троян заеха следните места:

  1. Трето място за „Най –добър млад автомонтьор” – отборно
  2. Трето място за „Най-добър млад водач на МПС” – отборно
  3. Второ място за „Най-добър млад водач на МПС” – индивидуално, за Филип Филипов
  4. Трето място в крайното комплексно класиране за „Най –добър млад автомонтьор и водач на МПС” – отборно.

За пръв път в най-новата история на Механото, негови възпитаници по специалността „Автотранспортна техника” достигат до Финален кръг на национално състезание и още повече, че се завръщат триумфално.

4

Отново показахме, че такива отлични резултати се постигат когато талантливите ученици получат добра подготовка от преподаватели – професионалисти, подкрепяни от амбициозен ръководен екип.

________________________________________________

Професионална гимназия по механоелектротехника в Троян – домакин на национално автосъстезание

Регионален кръг от национално състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“ се проведе в Професионална гимназия по механоелектротехника в Троян на 25 и 26 март т.г. Участие взеха 9 отбора от училищата в Горна Оряховица, Велико Търново, Стражица, Левски, Ловеч, Плевен, Свищов и Червен бряг, както и от училището домакин.

По регламент в първия състезателен ден бяха изтеглени номерата на отборите и  вариантът за теоретичен тест по устройство, обслужване и ремонт на моторно превозно средство (МПС).

Последва официално откриване на състезанието. Приветствено слово произнесе директорът на Професионална гимназия по механоелектротехника Радка Бончевска – Атанасова, която пожела успех на участниците.

1 2

Специални гости, които наблюдадваха и оценяваха състезателите, бяха народният представител инж. Иван Миховски,  доц. Симеон Илиев и гл.ас. д-р Свилен Костадинов – Русенски университет „Ангел Кънчев“, доц. д-р инж. Георги Рашев и гл.ас инж. Дочо Кисьов от Технически колеж – Ловеч, доц.д-р Генади Цветанов, зам.декан на МФ в Технически университет – Габрово.

След официалното откриване участниците в състезанието решаваха теоретичен тест по устройство, обслужване и ремонт на МПС и тест по безопасност на движението по пътищата.

Последва техническа конференция с ръководителите на отборите и представяне  на Техническия колеж – Ловеч, на  Технически университет -Габрово и на Технически университет – Русе.

После състезателите получиха инструктаж и се запознаха с работните места в работилница на Професионалната гимназия.

3 4

През втория състезателен ден се състояха отборните практически задания, след което последва и най-атрактивната част за зрителите  – индивидуалното състезание „Майсторско управление“ на МПС в двора на бившия завод “ЕЛМА“.

Последва отговорна и сериозна аналитична работа на Комисиите за оценяване на състезателите и отборите, след което класирането придоби сления вид:

Индивидуално класиране „Най-добър млад водач на МПС“:

I място – Владимир Недялков Милков от Професионална гимназия по транспорт  „Васил Друмев“ – гр. Стражица;

II място – Филип Росенов Филипов от Професионална гимназия  по механоелектротехника – гр. Троян;

III място – Красимир Пламенов Петков от Професионална гимназия  по  механоелектротехника „Девети май“ – гр. Червен бряг.

Отборно класиране „Най-добър млад водач на МПС“:

5 6

I място – Професионална техническа гимназия  „Васил Левски“ – гр. Горна Оряховица;

II място – Професионална гимназия  по механоелектротехника – гр. Троян;

III място – Професионална гимназия по транспорт  „Васил Друмев“ – гр. Стражица.

Индивидуално класиране „Най-добър млад автомонтьор“

I място – Димитър Александров Кючуков от Професионална гимназия  по механоелектротехника – гр. Ловеч;

II място – Георги Йотов Георгиев от Професионална гимназия  по механоелектротехника – гр. Троян;

III място – Станимир Ивайлов Иванов от Професионална гимназия по транспорт  „Проф. Цветан Лазаров“ – гр. Плевен.

7 8

Отборно класиране „Най-добър млад автомонтьор“

I място – Професионална гимназия  по механоелектротехника – гр. Троян;

II място – Професионална гимназия  по механоелектротехника – гр. Ловеч;

III място – Професионална гимназия по транспорт  „Проф. Цветан Лазаров“ – гр. Плевен.

Отборно комплексно класиране „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“

I място – Професионална гимназия  по механоелектротехника – гр. Троян;

II място – Професионална гимназия  по механоелектротехника – гр. Ловеч;

III място – Професионална гимназия  „Проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Свищов.

9 10

Целта на национално състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“, което се проведе на 25-ти и 26-ти март в Троян,  бе учениците от професионалните гимназии да демонстрират теоретичната подготовка, практическите умения и компетентностите, придобити при обучението по професията за изпълнение на автомонтьорски операции, спазване на правилата за движението по пътищата и безопасно майсторско управление на автомобила, както и да покажат формираните в процеса на обучението професионално-личностни качества – комуникативност, трудова дисциплина и етика, работа в екип, адекватни реакции при управлението на МПС.

Националният кръг ще се проведе в периода от 14-ти  до 16-ти април.

________________________________________________

На 25 март 2016 г. – ПГМЕ“Н.Й.Вапцаров“ град София беше домакин на Третия национален кръг на състезанието по електроенергетика и икономика „Стани стипендиант на ЧЕЗ“. В него участваха ученици от 12 клас, дневна форма на обучение, от различни електро-специалности на професионални гимназии от цялата страна.
За четвърта поредна година ЧЕЗ предоставя стипендии на най-талантливите ученици от гимназии с технически профил.

ЧЕЗ чез2

Конкурсът „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ се проведе под патронажа на Г-н Карел Крал – регионален мениджър на ЧЕЗ за България. Той е включен в Националния календар на ученическите състезания на Министерството на образованието и науката.

С предизвикателство и отговорност в конкурсния тест се включиха и учениците от дванадесети клас на ПГМЕТ – Троян: Радостин Лефтеров и Марио Терзиев.

DSC_0821 DSC_2400

С изпълнението на сложно практическо задание дванадесетокласниците от ПГМЕТ – Троян демонстрираха придобитите знания и практически умения в сферата на електротехниката и в крайното класиране заеха 4-то място, като достойно представиха не само себе си, но и своето семейство, училището си, родния си град.

Финалистите бяха наградени на официална церемония в Централната сграда на ЧЕЗ. Наградите връчи Г-н Карел Крал (вляво) – регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

DSC_0850 DSC_0825

С оценката си от конкурса Радостин Лефтеров и Марио Терзиев вече са приети за студенти и могат да избират между Техническия университет – София, Колежа по енергетика и електроника и Минно-геоложкият университет „Св. Иван Рилски“.

_______________________________________

Ученици от Механото с нови успехи!

Професионалната гимназия по механоелектротехника – Троян бе домакин на областен кръг на ХХХII ОЛИМПИАДА ПО Техническо чертане, която се проведе на 25.03.2016.

От явилите се общо 17 ученици в три възрастови групи, необходим брой точки за Национален кръг събраха шестима.

Най-високи резултати показаха Ивилин Светлозаров Стойчев Х клас /156 точки/ и Георги Йотов Георгиев ХI клас /139 точки/. Останалите класирани за Национален кръг, който ще се проведе във Варна от 22 до 24 април 2016г са: Цветомила Мариянова Каридова и Мария Мирославова Свиревска от ОУ „Иван Хаджийски“ Троян и осмокласничките от СОУ „Васил Левски“ Троян Петя Светозарова Иванова и Николета Александрова Дикова.

DSC_0541

Поздравления и за преподавателите, подготвили успешните състезатели: инж. Веселин Дудевски /ПГМЕТ/, Николай Добрев ОУ „Иван Хаджийски“ Троян и Красимир Ганеков СОУ „Васил Левски“ Троян.

__________________________________________

Великденско математическо състезание 2016 годинa

VMS-2016

__________________________________________

ТЕХНИЧЕСКО ЧЕРТАНЕ

Професиналната гимназия по механоелектротехника беше домакин на Областния кръг на  олимпиадата по техническо чертане. На 25 март г-жа Розка Петкова от РИО на МОН откри 32-та Национална олимпиада по техническо чертане – областен кръг.  Седемнадесетте участници бяха от Професионалната гимназия по механоелектротехника, ОУ „Иван Хаджийски“ и СОУ „Васил Левски“ – град Троян. Очакваме резултати от класирането, за да видим кой ще пътува за Националния кръг в град Варна.

DSC_0534 DSC_0540

Съгласно регламента на Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на моторно превозно средство (МПС)„, Професионална гимназия по механоелектротехника – гр.Троян е определена за домакин на V регионална група на състезанието, в която са разпределени за участие девет професионални гимназии.

Състезанието ще се проведе на 25.03 – 26.03.2016 година.

________________________________________

Математическо състезание на Асоциация
„КЕНГУРУ БЕЗ ГРАНИЦИ“
19 МАРТ, 2016 г.

EK 2016 obrazec