Таекуондо

Таекуондото е южнокорейско бойно изкуство. То учи на дисциплина, уважение и дава много добра физическа подготовка на всеки трениращ. В момента Българската федерация по таекуондо  (БФТ) е най-бързо развиващата се федерация у нас. Тя е привлякла над 4000 деца и продължава да привлича нови и нови членове на таекуондо семейството.

На 25.11.2017 се проведе четвъртото издание на международния турнир „Купа на посланика“ в дисциплина спаринг, като юношеската възрастова категория беше считана за републиканско първенство. В този турнир взеха участие над 400 състезателя.

Откриването на турнира беше съпътствано от демонстрация на българския демонстративен отбор по таекуондо, който в момента е на 4 място в света, а по- късно същия ден беше проведена демонстрация  от демонстративния отбор на световната таекуондо централа КUKKIWON, който е най- добрия демонстративен отбор в света. Той ще посети още и Пловдив, Велико Търново и Дупница със своите спиращи дъха каскади.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.